A három kaposvári klub játékosai mellett nagyatádi és nagyberki sportolók gurítottak a kaposvári Szántó utcai csarnokban. A legjobbak egy hónap múlva a területi bajnokságon folytathatják szereplésüket.

Az utóbbi évek legnépesebb mezőnye jött össze az idei megyei egyéni teke bajnokságon. 36 sportoló gurított a Szántó utcai csarnokban, ők egyébként hétről hétre szerepelnek a különböző bajnokságokban.

- Meg kell méretni magukat egyéni szinten is, remélem, hogy minél többen bejutnak a nyugat-bajnokságra és minél jobb eredményt el fognak érni ott - mondta Vörös Gábor, a Somogy Megyei Teke Szövetség elnöke.

A kaposvári klubok mellett Nagyatádról és Nagyberkiből is érkeztek tekézők. A Teke Baráti Kör tavasszal Pécsről erősített. Borbás András szerint a Somogy megyei tekeélet pezsgőbb, mint a baranyai.

A 36 induló közül 32-en jutottak tovább a nagyberki területi bajnokságra, amit négy hét múlva rendeznek. A megyei verseny legjobb eredményét a kaposvári Közút játékosa, Mettner Zoltán érte el, 626 fás teljesítménnyel végzett az élen. A második a 611 fáig jutó Pintér György, a harmadik pedig a tőle mindössze két fával elmaradó Kálny Krisztián lett.

Címkék: Teke, sport