KKK

Örökrangadóra készülnek a kaposvári kosárlabdázók. A férfi élvonal hétvégi fordulójában a szomszédvár Dombóvár látogat a somogyi megyeszékhelyre, és a papírforma ezúttal biztos hazai győzelmet sejtet. Fekete Ádám vezetőedző abban is bízik, hogy tovább javul majd a csapat játéka.

A két csapat őszi mérkőzése dombóvári sikerrel ért véget: a tolnaiak végig kiélezett, izgalmas mérkőzésen öt ponttal, 91:86 arányban nyertek a Kaposvári KK ellen. November óta sok minden történt itt is, ott is, az viszont biztosnak tűnik, hogy a dombóváriak már kiszálltak a nyolc közé jutásért folyó versenyfutásból. A somogyiakat azonban nem nyugtatja meg ez a tény.

- Nagyon meggyengültek, de sok információnk még nincs róluk. Egy külföldi játékosuk van. Jól küzdő együttes, biztosan erőltetik majd a kinti dobásokat és a gyors játékot  fogalmazott Fekete Ádám vezetőedző. - Ezt várjuk tőlük. Jó játékkal, biztos győzelmet kell, hogy arassunk.

A fiúk annak ellenére bíznak a magabiztos sikerben, hogy Hendlein Roland után Dávid Gergely is kidőlt a sorból.

- Amikor idekerültem a nyáron, hallottam erről a rivalizálásról. Nekünk ezzel nem kell most foglalkozni, inkább azzal, hogy megszerezzük a győzelmet - mondta Soós Gábor. - Nekünk két légiósunk van, ehhez képest az eredményeink egészen jók. Azt várom el, hogy győzelmet szerezzünk. Ez a siker a nyolcba jutáshoz elengedhetetlen.

A kaposváriak jó hangulatban készülnek, hiszen szerdán nagy csatában vívták ki a nyolc közé jutást a kupában a Pécsi VSK otthonában. A produkció sokat javult a sopronihoz képest...

- Lépésről lépésre újra felépítjük magunkat, mind önbizalomban, mind taktikailag, és ebben minden egyes siker kulcsfontosságú - közölte Fekete Ádám.

A tolnaiak jelenleg 8 győzelemmel és 9 vereséggel a 11. helyen állnak a tabellán. Az első kaposvári bajnokcsapat edzője, Földi Sándor most dombóvári szakvezetőként tér vissza Somogyba. A hétvége nagy rangadója szombaton 18 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban. A találkozót élőben közvetítjük a www.kapos.hu internetes portálon.

Címkék: Kaposvári KK, kosárlabda, sport