Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!Kattints a galériához!
Kattints a galériához!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A névadó támogató 1. MCM Kft. jóvoltából egybusznyi lelkes drukker buzdította a somogyi fiúkat a kecskeméti sportcsarnokban, és a finálé egyes szakaszaiban bizony elkélt a segítség.

 

Az első játszma után kissé megijedtünk: úgy tűnt, az alföldiek ott folytatják, ahol a két csapat legutóbbi kecskeméti meccsén abbahagyták… A Diamant játékosai azonban tudták, hogy még egy bakit nem engedhetnek meg maguknak. Ezen az estén a mi fiaink még 2-1-es hátrányból is talpra tudtak állni, és végül kivívták a győzelmet.

A találkozó végén a hazai együttesnek is volt meccslabdája, a népes publikum felállva tapsolt, és várta a nagy sikert. A somogyi fiúknak azonban helyén volt a szívük, no meg a kezük, így behúzták a győztes pontokat.

- Nem számítottam könnyű mérkőzésre, és ez a szép siker kárpótol mindenért - fogalmazott Zarka Péter vezetőedző a lefújás után. - Nagyon örülök annak, hogy a fiúk átérezték, mennyire fontos ez a találkozó, és mindenki hozzátette a részét a győzelemhez. Minden játékosomnak gratulálok!

A 39 esztendős csapatkapitány, Kántor Sándor ezúttal is maradandót alkotott: vezéregyéniség volt a pályán, kritikus helyzetekben pedig elvállat a támadások befejezését.

- Én most csak egy dolgot emelnék ki: több olyan játékosunk volt, akinek eddig az ezüstérem volt a legnagyobb sikere a kupában. Most már nekik is van aranyérmük, és ez nagy-nagy öröm nekem is - fogalmazott Kántor, miután társaival együtt a magasba emelhette a díszes trófeát.

A fiatal kaposváriak egy emberként örültek a 13. kupagyőzelemnek, és ezúttal sem maradt el az önfeledt pezsgőzés, valamint a közös csapatfotó elkészítése. Az 1. MCM Kft. vezetői, Karl Schultes és Horváth Éva, amiatt is boldogok lehettek, hogy Kaposvár büszkesége, a férfi röplabdacsapat először nyert kupát Diamant néven.

„Remélem, nem ez lesz az utolsó sikerünk ezen a néven” - tette hozzá Horváth Éva, aki a cég munkatársaival együtt végigszurkolta a drámai csatát.

Kaposvár önkormányzata ezúttal sem feledkezett meg a fiúkról: Szerb György városi sportvezető adta át a csapatnak a 2 millió forintos eredményességi támogatást. Az 1. MCM Kft. mindezt még megfejelte 300 ezer forinttal. Az egyik legnagyobb törzsszurkoló, Ferencz József ezúttal is pompás sárga rózsákkal lepte meg a társaságot.

Fonai Tibor klubelnök szintén nagy örömmel könyvelte el a szép sikert, és nem tagadta: voltak olyan pillanatok, amikor megfordult a fejében, hogy itt még baj is lehet… A csapat azonban tette a dolgát a pályán, és megmutatta, miért is az ország legjobbja már évek óta.

Kaposvár tehát ismét kupagyőztest köszönthetett, és Kecskemét is felkerült a dicsőségtáblára: először szerzett itt első helyezést a csapatunk.

Zárszóként pedig csak annyit: igaz ugyan, hogy ez már nem az első röplabdás aranyérmünk, de a játékosok és a vezetők arcát látva nyugodtan leírhatjuk, hogy ezt az érzést nem lehet megszokni…

Köszönjük, Diamant Kaposvár, és nagy izgalommal várjuk a bajnoki döntőt is…

Gong Rádió Magyar Kupa négyes döntő, férfiak, Kecskemét
Döntő

Kalo-Méh-Kecskeméti SE–Diamant-Kaposvár 2:3 (16, –15, 21, –22, –18)

1300 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezőffy

Kecskemét: Tóth I G. 3, Dorcsák 9, Bagics Balázs 14, Tóth II G. 21, Csala 17, Somodi 7. Csere: Szabó T. (liberó), Rapi, Melicher. Edző: Gyurkó Sándor

Kaposvár: Koch R. 3, Nagy J. 6, Kántor 21, Skoric 18, Németh F. 3, Kovács I Z. 14. Csere: Dömötör (liberó), Schulcz 6, Kaszap, Csoma. Edző: Zarka Péter

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 8:4, 14:8, 20:14, 23:16. 2. játszma: 5:8, 7:15, 11:19, 14:23. 3. játszma: 8:3, 14:13, 20:15, 23:18. 4. játszma: 7:8, 13:15, 16:20, 20:23. 5. játszma: 5:5, 8:8, 13:12, 14:15, 18:17

Címkék: Diamant, röplabda, sport