Tavaly ősszel indult németországból, majd szinte egész Európán végigsöpört a labdarúgó bundabotrány. Néhány magyar csapat is gyanússá vált, mivel eredményeiket manipulálhatták az UEFA szakemberei szerint.

Ilyen volt a Fenerahce-Honvéd UEFA-találkozó és az utánpótlás válogatott három mérkőzése is. Az MLSZ feljelentése nyomán a rendőrség is elkezdett vizsgálódni.

Lapinformációk szerint a Szolnoki MÁV FC-Budapest Honvéd 4-1-es végeredményét, valamint a Magyar Kupa tavalyi döntőjében a Honvéd-Győr meccset is gyanúsnak találták. December közepén a Nemzeti Nyomozó Iroda hat személy és tizenkét csapat ügyében vizsgálódott.

Pénteken a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Bochumi Rendőr-főkapitányság munkatársainak személyes találkozója során, az NNI részére átadták a bochumi ügyészség által a fogadási botránnyal kapcsolatosan készített a németországi nyomozást összefoglaló anyagot. A további nyomozati iratok átadása jogsegély formában történik. A nyomozást 2009. december elsején rendelték el. Jelenleg az ügyben érintett futballisták tanúkénti kihallgatása és az adott mérkőzésekhez kapcsolódó iratok beszerzése folyamatosan zajlik - derül ki az NNI közleményéből.

Az MLSZ és az NNI között folyamatos a kapcsolattartás, mely részben iratok beszerzésére és a speciális szakértelem átadására koncentrálódik. A személyiségi jogok megsértése, valamint a nyomozás érdekei miatt a gyanúsítások közléséig a rendőrség nem hozhatja nyilvánosságra az ügyben érintett személyek nevét. A nyomozás jelenlegi szakaszában több információ kiadása a nyomozás eredményességét veszélyeztetné, így az eddigieknél több adat jelenleg nem hozható nyilvánosságra.

Címkék: labdarúgás, sport