siófok békéscsaba

A somogyi újonc női kézilabdacsapat szoros csata végén ért el 25-25-ös döntetlent a Békéscsaba ellen. A szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter együttesének nem ízlett a Balaton-partiak kemény védekezése, így az egy pontnak mindkét csapat tagjai örültek.

A találkozó elején a siófoki lányok ragadták magukhoz a kezdeményezést, és gyorsan kiderült: hogy a somogyiak nem ijedtek meg a neves ellenféltől. Az élmezőnyhöz tartozó Békés megyeiek igyekeztek tartani a lépést a házigazdával, így végig szorosan alakult az eredmény. A Balaton-partiak a 29. percig két-három góllal vezettek, aztán gyorsan egyenlített a Békéscsaba. Egy félidőnyi játék után 13-12 volt az eredmény, a szünet után viszont eleinte jobban ment a vendégeknek. Mátéfi Eszter együttese a 39. percre négygólos előnyre tett szert, ezután viszont újra a Siófok következett.

A hazai időkérés után a lányok újra játékba lendültek, pontosan és harcosan kézilabdáztak, és a 47. percre ledolgozták hátrányukat. A folytatásban óriási csatát láthatott a publikum, és a végén a Siófok Tóth Mária góljával hozta döntetlenre a meccset. A végeredmény így 25-25 lett, de a Siófok győzhetett volna, ha kihasználja ziccereit. A döntetlen azonban így is remek eredménynek számít a békéscsabaiak ellen.

- Az utóbbi időben nem tudunk jó játékot nyújtani,a védekezésünk is felpuhult - fogalmazott Mátéfi Eszter, a Mondi-Békéscsaba vezetőedzője. - A Siófok már többször okozott meglepetést a nagycsapatoknak, így tudtuk, mire számítsunk. Tudtuk, hogy határozottan, keményen fognak védekezni..

- Mivel hazai pálya, számítottunk rá, hogy erősek leszünk. A bírók nem segítettek, de keményen küzdöttünk a pályán - mondta a siófoki Szűcs Viktória. - Igazából sokan csere nélkül játszunk, és egy mélypontról jöttünk vissza a szünet után. Ez nem egyszerű. Úgy érzem, ezt a lendületet tovább fogjuk vinni, és a Fradi ellen is bármi megtörténhet.

A siófoki lányok legközelebb március 9-én játszanak hazai bajnokit, az előttünk álló hétvégén pedig a Fradi otthonában lépnek pályára. A somogyi együttes 15 ponttal a hetedik helyről várja a folytatást.

Címkék: Siófok KC, sport