Nagy küzdelemben 3-2-re nyert a házigazdák ellen Diamant Kaposvár Kecskeméten, a röplabda Magyar Kupa döntőjében. Részletek hamarosan!

Közvetítésünket itt olvashatja!

A szerencsés tizenhármas

Pénteken késő este tizenharmadszor is megnyerte a Magyar Kupát Kaposvár férfi röplabdacsapata. A Diamant együttese a kecskeméti fináléban drámai csata végén győzte a házigazdát 3:2 arányban. A fordulatos küzdelem végére a 20-18-as ötödik szett tett pontot…

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a kupadöntő, ez a két és fél óra azonban valószínűleg minden várakozáson túltett… A címvédő somogyiak a Szolnok, a házigazda Kecskemét pedig a Dunaferr legyőzésével jutott be a fináléba, így pénteken következhetett a várva várt álomdöntő. Az alföldiek néhány hete, bajnoki összecsapáson nagy meglepetésre 3-0-ra megverték a Diamantot, és most is fenték a fogukat a kaposvári gárdára…

Remek hangulatban indult útjára a labda, és már az első szettben kiderült, hogy a Kalo-Méh Kecskemét valóban a címvédő trónjára tör. A jól pörgő hazai legénység 25-16-ra nyert. A második játszma is egyértelmű volt, de ezekben a percekben már Kántorék oktatták ellenfelüket (25-15). A szokásosnál hosszabb szünet aztán sajnos kizökkentette a mieinket, így a harmadik játékrész után megint a Kecskemét járt előrébb. Nehéz helyzetbe került a kaposvári csapat, de amikor nagyon kellett, mindenki összekapta magát. A somogyiak végig vezetve nyerték meg a negyedik szettet, így jöhetett a rövidített játszma… Hihetetlen izgalmak közepette haladtak előre a mérkőző felek, és minden egyes hazai pont után szinte felrobbant a csarnok. A hírös város együttese többször is ledolgozta hátrányát, és az sem zökkentette ki Bagicsékat, hogy a Diamant meccslabdához jutott. Jöhetett a ráadás, amelyet nem a hazai feladó sérülése és nem is Németh Ferenc buta-nyitásrontása döntött el, hanem az, hogy 18-18 után a kaposváriak két gyors pontot szereztek.

A nemzetközi terepen edződött kaposvári társaság nagyot küzdve szerezte meg története 13. Magyar Kupa-elsőségét. Szép volt, fiúk!

Gong Rádió Magyar Kupa-döntő, Kecskemét:

Diamant Kaposvár-Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3-2 (-16, 15, -21, 22, 18)

Címkék: Diamant, röplabda, sport