A címvédő somogyiak bő egy óra alatt nyertek 3:0 arányban a Szolnok ellen. A pénteken este 8 órakor kezdődő fináléban a házigazda Kalo-Méh Kecskemét lesz Kántorék ellenfele. A találkozóról online közvetítésben számolunk be, itt a kapos.hu-n.

Az eredmény: Diamant Kaposvár – Szolnoki RK-SI 3:0 (11, 11, 18)

A várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel jutott be a Diamant Kaposvár együttese a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjébe. A címvédő somogyiak bő egy óra alatt nyertek 3:0 arányban a Szolnok ellen. A pénteken este 8 órakor kezdődő fináléban a házigazda Kalo-Méh Kecskemét lesz Kántorék ellenfele.

A szerb Vojislav Skoric támadásrontása révén a Szolnok szerzett vezetést az első játszmában, de Kántor Sándor és Nagy József pontjával szinte azonnal fordított a címvédő Kaposvár. A somogyiak lendületbe kerültek, ezért Juhász György edző hamar időt kért (5:1). Sokat rontott a Szolnok, ezzel megkönnyítette az egyébként is jóval esélyesebb riválisa dolgát (8:1). Juhász mesternek hamarosan újra időt kellett kérnie, mert játékosai hitehagyottan és pontatlanul röplabdáztak (12:2). A folytatásban sem változott a játék képe, a szolnokiak gyenge nyitásfogadása, valamint a kaposváriak pontos játéka és összpontosítása meghatározó volt (20:7). A végén kijött a tízből a Szolnok, de így is simán nyert a címvédő (25:11, 1:0).

A csapatkapitány, Kántor Sándor vezérletével a második szettben is a somogyiak játéka dominált. Az első játszmában látottakhoz képest eleinte jól tartotta magát a Szolnok (11:7), de a Kaposvár blokkja továbbra is kiválóan működött, így Juhász Györgynek megint időt kellett kérnie (13:7). Nem volt egy szinten a két együttes, így Zarka Péter nyugodtan cserélhetett, elsőként rögtön a legérzékenyebb poszton változtatott, s a feladó, Koch Róbert helyett Kaszap Tamást küldte pályára. A második technikai szünet után Juhász mester azonnal időt kért (17:9), s lelket öntött játékosaiba. A szolnokiak szimpatikusan küzdöttek, jelentős hátrányban sem adták fel a szettet, de a címvédő fölényes részsikerét nem fenyegette veszély (25:11, 2:0).

A Szolnok vezetett a harmadik periódus elején (0:2), de a kaposváriak hamarosan egyenlítettek (5:5). Ekkor már Csoma Krisztián, Hoboth Ákos és ifj. Schulcz István is pályán volt a somogyiaknál, talán ezért is számított a korábbiaknál többre, jobbra Juhász György edző, aki gyorsan időt kért. Az első technikait követően bejött Szabó Alpár is, és megint ellépett a Kaposvár (16:10). A legvégén is volt néhány említésre érdemes megmozdulás szolnoki oldalon, de a röplabdát ezúttal is a címvédő játszotta, és végül talán még a várakozásoknál is simábban nyert (25:18, 3:0).

A mérkőzés legjobbja

A győztes Kaposvárban Kántor Sándor csapatkapitány remekül játszott, 17 pontot szerzett, így ő volt a meccs legjobbja. Rajta kívül a csereként beállt Schulcz István is hatékonyan támadott.

Gong Rádió Magyar Kupa négyes döntő, férfiak, Kecskemét

Elődöntő

Diamant-Kaposvár-Szolnoki RK-SI 3:0 (11, 11, 18)

100 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi

Kaposvár: Koch R. 2, Nagy J. 5, Kántor 17, Skoric 9, Németh F. 5, Kovács I Z. 5. Csere: Dömötör L. (liberó), Kaszap 3, Csoma 4, Hoboth Á. 2, ifj. Schulcz 8, Szabó A. 1. Edző: Zarka Péter

Szolnok: Kecskeméti 5, Kovács S. 6, Bodonyi 2, Szöllősi 1, Tarjányi 3, Csépke 3. Csere: Gulyás F. (liberó), Bede. Edző: Juhász György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:1, 15:5, 20:7, 23:10. 2. játszma: 8:4, 15:9, 19:10, 23:11. 3. játszma: 8:6, 15:9, 19:14, 23:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Zarka Péter: - Köszönjük a Sztojan Ivkovics által vezetett kosárlabdacsapatnak, hogy segítette a felkészülésünket. A régi sportbarátság jegyében az edzésidejüket átengedték nekünk. Örülök, hogy mindenkinek lehetőséget adhattam.

Juhász György: - Megilletődötten játszottunk, és nem tudtuk ellensúlyozni a kaposváriak fizikai fölényét.

A további program

Február 19. péntek

10.30: Dunaferr-Szolnok férfi bronzmérkőzés (Népmédia, élő)

13.00: Gödöllő-BSE/Nyíregyháza női bronzmérkőzés (Népmédia, élő)

17.00: Vasas-BSE/Nyíregyháza női döntő (Sport TV, élő)

20.00: Kecskemét-Kaposvár férfidöntő (Sport TV, élő)

(forrás: hunvolley.hu)

Címkék: Diamant, röplabda, sport