01_IMG_7743 copy.jpg

A kaposváriak Hendlein Roland részleges térdszalag-szakadása miatt tartalékosan álltak fel a pécsiek otthonában, és bíztak benne, hogy a soványnak tűnő előny ellenére kivívják a továbbjutást. A találkozó elején a hazaiak szerezték vezetést, a KKK Orosz és Vojvoda próbált lépést tartani ellenfelével. Az első negyed után négy ponttal vezetett a házigazda.

A folytatásban megint a baranyai gárdának ment jobban, így a 15. percben újra tízzel ment a PVSK. A félidő vége előtt Vojvoda és Cseskovics faragott újra a hátrányon, de még így is a hazaiak álltak továbbjutásra.

A térfélcsere után a kaposváriak védekezése feljavult, és néhány perc alatt sikerült egyenlíteni. Dávid 2+1-es akciója után a 33. percben 56–56 volt az állás, aztán Vojvoda dobott egy triplát. Nem sokáig örülhettek a somogyiak, mert a Pécs újítani tudott. Tizenkét másodperccel a vége előtt még volt esély a továbbjutás kivívására, és a KKK élt a lehetőséggel: Welton duplája után kialakult a végeredmény.

Végre egy vereség, amely után volt okunk örülni…

 

Pécsi VSK-Pannonpower–Kaposvári KK 74–70 (22–18, 17–14, 15–18, 20–20)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Forrai, Tóth K., Szabó G.

Pécsi VSK-Pannonpower: Ames (11/3), Lakatos (5), Bojovics (11/9), Eilingsfeld (4), Helbich (14). Csere: Czigler (11), Csanak (16/6), Ruják (-), Hosszú (2), Helmeczi (-). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki. Edző: Halmai Gábor.

Kaposvári KK: Ceskovic (10/3), Vojvoda (24/12), Welton (12), Orosz (12), Dávid (6). Csere: Kiss K. (3/3), Kováts R. (-), Soós (3/3). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

 

Ivica Mavrenszki: – Az első félidőben hiába vezettünk 12 ponttal is, sokat hibáztunk. Szomorú vagyok, hogy nem sikerült a továbbjutás.

Fekete Ádám: – A játékban ugyan nem tartunk ott, mint egy hónapja, de legalább küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk

Címkék: Kaposvári KK, KKK, kosárlabda, sport