A fedett pályás versenyre 10 országból érkeztek atléták. A Favorit MG Produkt AC atlétái közül Lukács Máté szerepelt a legjobban.

A versenyző a 400 méteres síkfutásban a legerősebb futamban állhatott rajthoz eddigi időeredményei alapján. A kétkörös versenyen jól rajtolva sikerült az első helyen bevágni az első kör végén és nagyon erős második kört futva fokozatosan növelve előnyét, élete legjobbjával (47,94) győzött. Eddigi fedett pályás eredményei nagyon biztatóak a szabadtéri versenyek előtt.

A nemzetközi verseny másnapján a serdülők vették birtokba a csarnokot, köztük a Kaposvári SI versenyzői. A kaposváriak első fedett pályás megmérettetése nagyon fontos volt, mert ezen a versenyen lehetett olyan ranglistás eredményt elérni, hogy az országos bajnokságra meghívást nyerjenek.

Jól sikerült a Sportiskolások bemutatkozása, hiszen hét érmet is szereztek. Az egyetlen aranyérem távolugrásban született Tóth Szabina révén, aki ráadásul klubtársát Kalina Kingát szorította le a dobogó második fokára. Szintén ezüstöt szerzett magasugrásban is Kalina Kinga. Négyen állhattak a dobogó harmadik fokára.

Kovács Petra 60 méteres síkfutásban, Hideg Regina 1000 méteren, Tóth Szabina súlylökésben és Laklia Ákos 300 méteren nyert bronzérmet. Még két említésre méltó helyezés jutott a kaposváriaknak Kalina Kinga 60 méteres gátfutásban elért ötödik és Laklia Ákos 60 méteres síkfutásban elért negyedik poziciójával.

Címkék: Lukács Máté, atlétika, sport