Rally

A ralisport amatőr szereplői izgalmas évet zártak, és egy kaposvári páros is nagyszerűen teljesített az elmúlt hónapokban.

A Tamási Motorsport Egyesület kilenc éve működik, és ma már a hazai amatőr rali meghatározó szereplője.

- Nálunk igazából az emberek a sport szeretetéből versenyeznek. Mi versenyeket szervezünk, hozzánk jönnek a versenyzők. A válság minket is érintett tavaly, de összességében nem panaszkodhatunk - mondta Bali László a Tamási Motorsport Egyesület elnöke.

Az elmúlt év legjobbjainak járó díjakat a fő támogató Suzuki Hirt kaposvári szalonjában adták át. Az évzáró-évnyitó rendezvényen több mint száz díszes trófea talált gazdára. A kaposvári Nagy Gergely, Vermes Attila duó egy Ladával érte el sikereit az elmúlt évben.

- Az egész évünk fantasztikus volt. Dobogón szerettünk volna zárni, és másodikak lettünk az országosban és a Suzuki Hirt Kupában is - büszkélkedett Nagy Gergely.

A fiúk több versenypályán is bizonyítottak, és azt is elárulták, hogy remek a légkör a Tamási Motorsport Egyesület futamain.

- A pályák 70 százaléka volt nehezebb, a többi könnyebbnek mondható. És így is tetszett ez a szezon - tette hozzá Vermes Attila. - Ez egy nagyon jó légkörű verseny. A szerviz-parkban mindenki kisegíti a másikat, a Tamási Kupa egy nagyon baráti légkörű sorozat.

A páros már az idei célokat is megfogalmazta.

- Fejlesztünk az autón. Idén szeretnénk megnyerni ezt az évet a bajnokságban, a kategóriánkban - reménykedik Nagy Gergely.

Az egyesületi évzáró résztvevői nem csak díjakkal gazdagodhattak, hanem újra átélhették a tavalyi szezon legizgalmasabb pillanatait. A remények szerint ez az év legalább ennyire látványos lesz – és ismét rendeznek majd több versenyt Somogyban is.

Címkék: Rally, sport