Pinyo

Ahogy megszokhattuk: remek mezőny gyűlt össze Taszáron a Kaposmenti Sportszervezői Körzet amatőr asztalitenisz versenyére. A Kacsó Gép Kupa az idei Somogy megyei körverseny első állomása volt, és összesen 32 versenyző ragadott ütőt.

- Tizenöt éves a Kaposmenti Sportszervezői Körzet, ebből 13. alkalommal rendezzük a taszári Kacsó Gép Kupát. Volt, hogy nemzetközi, most két megye, és nagy örömünkre eljöttek a kerekes-székes versenyzőtársak is - fogalmazott Bóna Károly főrendező.

Ez az igazán ütős viadal ma már Taszár sportéletének fontos része.

- Azt gondolom, van egy réteg, aki komolyan hadra fogható és részt vesz a sportéletben - magyarázta Pataki Sándor polgármester. - Taszárnak komoly sportélete van és nagy a hagyománya a sport szeretetének településünkön.

Bóna Károly két somogyi sportszervezői körzetet is vezet: a kaposmenti és a zselici terület tele lesz szabadidős programokkal 2010-ben is.

- Minden betervezett rendezvényünket meg tartjuk - tette hozzá Bóna. - Biztos, hogy érezzük az anyagi visszafogottságot, de próbáljuk más úton pótolni, több mint ötven versenyünk lesz az idén is.

A somogyi színeket a Dráva partjától a Balatonig ismét sokan képviselték. Huszár Edina ezúttal is győzelmi esélyekkel érkezett a kupára.

Végül csak a női egyéniben induló Huszár Edina tudta megvédeni tavalyi bajnoki címét, a többi számban új bajnokokat avattak. A legnagyobb meglepetés a férfiak között született, hiszen Bartha Béla az esélytelenek nyugalmával szerepelve, de megérdemelten szerezte meg élete első egyéni verseny győzelmét. A páros számokban a tavalyi aranyérmesek nem jutottak el a csúcsra. Egy számban siófoki, míg négy számban balatonszárszói győzelem született.

Címkék: ping-pong, asztalitenisz, sport