Sportbizottság, Csutor és Stickel

Az állami elvonások miatt kétmillió forinttal csökken a Sport Alap, így ebben az évben a tervek szerint 30 millió forintból gazdálkodhat majd a kaposvári sportbizottság - hangzott el a testület idei első ülésén. A hétfői tanácskozáson 12 napirendi pont került terítékre.

A kaposvári városi sportbizottság 2009-ben csaknem 32 millió forintból gazdálkodott. Idén változik a helyzet.

- Mint tudjuk, közel 600 millió forintban érinti az állami elvonás a város költségvetését, így a sport területéről is áldozni kellett. A sportbizottsági alap valószínűleg kétmillió forinttal lesz kevesebb - fogalmazott Csutor Ferenc tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke. - A diáksport területén a korábbi 7,5 millió forintos állami támogatás helyett idén mindössze 3,5 millió áll rendelkezésünkre.

A sportbizottság tagjai remélik, hogy ez az elvonás nem érinti érzékenyen a helyi sportegyesületeket. Az idei költségvetést a következő városi közgyűlésen, a jövő héten fogadják el. A hétfői ülésen elhangzott: az Arany János utcai atlétikai centrumot dr. Bodosi Mihályról nevezik majd el. Ezen kívül a sportbizottság idei munkaterve is terítékre került, és egy rendkívüli sportcélú támogatási kérelemről is döntöttek.

Címkék: sport