DIáksportolók

Az ünnepségen átadták az év diáksportolóinak járó díjakat is: a lányoknál egy atléta, a fiúknál egy uszonyosúszó örülhetett a megtisztelő címnek. Hogy kik ők, rögtön kiderül, ahogy az is, hogy kit választottak a csapat kategória legjobbjának.

A 2009-es év legeredményesebb kaposvári diáksportolóinak szólt a taps a Munkácsy gimnázium aulájában. Taroltak tavaly a fiatalok: 43 magyar bajnoki címet és 21 diákolimpiai elsőséget szereztek, sőt 14 sportember mindkét fronton aranyérmes lett. Nekik, valamint edzőiknek és testnevelőiknek gratulált szerdán Szita Károly, Kaposvár polgármestere.
Az ünnepségen átadták az év diáksportolóinak járó díjakat is. A lányoknál a Favorit AC atlétája, Czebei Réka örülhetett a megtisztelő címnek. A fiúk között a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE úszóját, Pamuki Dávidot választották a legjobbnak.
Az év csapatának járó díjat a Munkácsy gimnázium VI. korcsoportos diákolimpiai bajnok fiú kosárlabdázói vehették át. Az oktatási intézmények közötti pontversenyt az elmúlt évi teljesítménye alapján ezúttal is a Berzsenyi Dániel Általános iskola és a Munkácsy Mihály gimnázium nyerte meg.

A kormány egyébként január elsejétől megvonta a tanórán kívüli sporttól a támogatást. De Kaposvár és Somogy megye nem hagyja cserben azokat, akik ezeket a nagyszerű eredményeket elérték. A jövőben is megteremtik az anyagi feltételeket a fiatalok sportolására, fogalmazott Szita Károly.

A 2008/2009. tanév diákolimpiai bajnokai és magyar bajnokai:
Demeter Bendegúz, Fazekas András, Hegedűs Botond, Kajtán Olivér, Kishanti Martin, Kiss Alexandra, Kovács Márk, Kurdi Márk, Morapitiye Sunil, Németh Anna, Pamuki Dávid, Szabó Márk, Tóth Krisztián, Tóth Patrícia

Címkék: diákbajnokok, sport