Schirilla

Szombaton próbázik a világhírű jeges úszó Kaposváron. Schirilla György a jéghideg Desedába veti bele magát a hétvégén. Kecskemétről indította sorozatát, majd Vác, Bikács után Kaposvár, Budapest és Dunaföldvár következik.  

Schirilla látványos úszóbemutatót tervez. Tempózás közben kimászik a jégtáblákra és ott jógagyakorlatokat végez. Azt reméli, hogy olyan vastag lesz a jég, amit úgy kell majd feltörni. Mint mondja a hideget nem szereti, de a jéghideget imádja. Szerinte sokkal jobb megfagyni, mint fázni.

- Amikor az ember beleereszkedik a nulla fokos vízbe, úgy érzi, mintha százmillió hangya csípné meg a testét. Az átlagos embernek ilyenkor összerándul a szíve és meghal. Ezért szükséges a komoly felkészülés - állítja Schirilla, aki az édesapja nyomdokaiba lépett, mikor átvette a jeges fürdőzés stafétabotját. Hajnali fél ötkor kel, lekocog a sötétben a Duna-partra, ott edz reggelig. Ő maga, akár 26 percig is képes a jeges vízben maradni.

Schirilla azt is mondja a szeretet majdnem kihalt a világból - épp ezért az úszásai a régi időket idézik fel benne. Az emberek családostul mennek nézni a próbatételét, együtt izgulnak érte. MInt a régi szép időkben, összetartja a családot a szeretet.

Épp ezért február 13-án a minél többen menjenek ki a Desedára, hogy együtt szorítsanak a a jégtáblák között úszó Schirilla Györgynek.

Címkék: Schirilla, Deseda, sport