KKK - Pécs

Hiába kezdett jól, végül csak ötpontos előnyt szerzett a visszavágóra a Kaposvári KK együttese a férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A somogyiak 83:78 arányban nyertek a Pécsi VSK-Pannonpower ellen. A visszavágót a jövő szerdán játsszák a baranyai megyeszékhelyen.

A Magyar Kupában címvédő és Szuper kupa-győztes Pécs ellen a kaposváriak célja egyértelmű volt: szerettek volna megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra. Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, ezt követően gyors lerohanásokkal szerzett előnyt a KKK, de az időkérése után hamar felzárkózott a baranyai gárda. Az első félidő hajráját hiába kezdte bíztató helyzetben a hazai csapat, a fiúk négy pontot adtak ajándékba a pécsieknek, így hét pontra olvadt az előnyük.

A térfélcsere után a kaposváriak sokat hibáztak, a PVSK pedig előbb ledolgozta a hátrányát, majd a vezetését is átvette. A záró tízpercben az egyenlítésért küzdött az időnként görcsösen játszó KKK, és a 35. percben ez össze is jött. A végén még sikerült némi előnyt is szerezni, így a somogyiak nyerték a kupacsatát. Az már más kérdés, hogy mire lesz elég ez az előny Pécsen…

A találkozó visszavágóját február 17-én, jövő szerdán 18 órai kezdettel játsszák.

Kaposvári KK-Pécsi VSK-Pannonpower 83-78 (28-20, 26-27, 10-19, 19-12)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Ádám, Király, Farkas.

Kaposvári KK: Ceskovic (6), Vojvoda (18/6), Welton (16/6), Hendlein (13), Dávid G. (10). Csere: Soós (7/3), Orosz (12/6), Kiss K. (1), Kováts R. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

PVSK Pannonpower: Ames (9), Lakatos (14/6), Bojovics (4), Eilingsfeld (2), Helbich (12). Csere: Ruják (6/6), Csanak (15/3), Czigler (11), Hosszú (5/3), Kovács P. (-). Vezetőedző: Ivica Mavrenszki.

Címkék: pvsk, Kaposvári, győzelem, sport