A Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE nyolc éves tehetsége, Hamlin Dorothy 0:42,44-es idővel nyerte meg a mellúszást. A somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola tanulója budapesti és móri riválisa előtt csapott a célba, így Kovács László és Hajdú Sándor tanítványa diákolimpiai bajnoki címnek örülhetett.

Dorothy testvére, a tíz esztendős Benjamin is mellúszásban remekelt. A kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulója egy egri és egy fővárosi úszó mögött a harmadik helyen ért célba.

A somogyi úszó palántákat többször ugyan nem szólították a dobogóra, de sok biztató helyezés született. A kaposvári Kodály iskola színeiben versenyző Lengyeltóti Bence például két értékes ötödik helyezést könyvelhetett el az I. korcsoportos gyors-és hátúszásban.
A szintén kodályos Lassú Dominika gyorson a hetedik, háton a nyolcadik lett, a zrínyis Pojtner Dániel háton a tizenkettedik, Szerecz Dalma pedig mellúszásban a nyolcadik helyen végzett. A siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola úszója, Németh Nándor gyorson és háton egyaránt a hetedikként zárta a hajdúszoboszlói viadalt, míg a nagyatádi általános iskola II. korcsoportos leány váltója- Csábráki Bianka, Hajdú Virág, Szabó Korina, Vártok Ramóna- az ötödikként ért célba.

Címkék: diákolimpia, úszás, sport