Bamako

Épségben hazaért a kéthetes Nagy Afrikai Futamról Lukics János és Gavora Péter. A kaposvári páros összeségében jól helytállt a homokdűnékkel szemben, csak egy kisebb technikai problémájuk akadt, amit annál nagyobb nehézségek árán tudtak megoldani. A Budapest-Bamako ralin először rajthoz álló NonStopposok(k) nevű duó végül az 55. helyen ért célba Agadirban.

Véget ért a nagy kaland. Lukics János és Gavora Péter homokdűnéket megjárt terepjárója megannyi kilométer leküzdése után megérkezett Kaposvárra. A duó az XL-Fittlesz sportközpontban piheni ki a kéthetes Budapest-Bamako rali fáradalmait. A pihentető szaunázás és relaxálás közben élményeikről meséltek.

- Közben nem éreztük a fáradtságot, hazaérkezésünk után tört ránk, hogy elfáradtunk, nagyon jól esik kipihenni a fáradalmakat, nagyon sok port szívtunk - meséli Gavora Péter. Sokat szívtunk, de sikerült mindent megoldanunk és egy nagyon jó hangulatú, kalandos út után jól esik itthon kipihenni a fáradalmakat.

A kaposvári egység felejthetetlen pillanatokat élt át, de nehézségek is adódtak a hosszú út során: elszállt a kuplungjuk, ráadásul egy olyan helyen, ahol azt hitték: a madár se jár.

- Egy pénteki nap volt, ami olyan, mint nálunk a vasárnap, a mohamedánoknál szünnap, munkaszüneti nap a péntek, ott embert, alkatrészt szerezni elég nehézkes volt, egy nap késéssel, de megoldottunk mindent - magyarázta Lukics János.

Lukicsék teljesen amatőrként indultak a versenykategóriában, ráadásul csak magukra számíthattak.

A gázt nyomni, azt tudjuk, de ezeken a sziklás vidékeken, az Atlaszon, a homokdűnéken tartalék alkatrész, autószerelő és egyéb műszaki háttérre lett volna szükségünk, ami nekünk nem volt. Csak egy csavarhúzónk, egy villáskulcsunk, meg egy kombináltfogónk. Ezekkel kellett volna megoldani a problémákat, ezért mindenképp kímélni kellett az autót.

A somogyi kettős az időveszteség ellenére végül az 55. helyen ért az agadiri célba, kilenc vetélytársat sikerült megelőzniük. Azt most még nem tudják, hogy jövőre rajthoz állnak-e, de ha nem lesz terrorveszély és a verseny valóban Bamakóban ér véget, szívesen vállalnák az újabb autós kalandtúrát.

Címkék: Bamako rally, sport