Jó tanuló, jó sportoló
A kaposvári Stier Lilla, Tóth Krisztián, Morapitiye Sunil, Ifj. Kovács László, valamint a siófoki Tóth Patrik is elnyerte a Magyar Köztársaság jó tanuló, jó sportoló díját.
Stier Lilla egyike annak az öt somogyi sportolónak, aki nem várja, hogy a siker csak úgy az ölébe hulljon. A sok időt és energiát felemésztő edzésmunka mellett az iskolában is jól teljesít. A 16 éves munkácsys tanuló tavaly a belgrádi Európa-bajnokságon háromszor is felállhatott a dobogóra. Lilla mindemellett kitűnő lett nyolcadik év végén a Kinizsi iskolában. Azt mondja: a gimi mellett azért nehezebb a sport.
Lilla klubtársa, Ifj. Kovács László már ötödször nyerte el a Magyar Köztársaság jó tanuló, jó sportoló elismerését. A 21 éves fiatalember a pécsi egyetem orvostudományi karán most másodéves. Tavaly 4,5 volt az átlaga és a medencében is megállta a helyét.
A búvárúszók mellett két cselgáncsozó is mindkét fronton eredményes volt az előző tanévben. A Táncsics gimnázium 11. osztályos tanulója, Morapitiye Sunil már negyedszer veheti át a díjat, míg a gyakorlós Tóth Krisztián harmadszor. A tehetséges judósnak szinte minden perce be van osztva, azt mondja: nagyon el szokott fáradni. A siófoki Tóth Patrik is kiérdemelte a címet, a Vak Bottyán iskola karatékájának is kiemelkedő tanulmányi, valamint sporteredményei voltak a 2008-2009-es tanévben.

Címkék: sport