Mészáros Péter tanítványai 3:1 arányban győztek Egerben, így a saját kezükbe vették a sorsuk alakítását. Ha a somogyiak a középszakasz záró fordulójában, hazai pályán megverik a nagy rivális Nyíregyházi Főiskolát, akkor feljutnak az Extraligába!

Czmerk Zsuzsanna nyelvvizsgája matt nem tarthatott a csapattal Egerbe, így Mészáros Péter Ihász Dórát jelölte a kezdőhatosba a feladó-átló posztján, centerként pedig Horváth Petra lépett pályára Kondor Tímea társaságában. Nagy volt a tét: a kaposvári csapatnak győzni kellett ahhoz, hogy mindenképpen életben tartsa feljutási reményeit.

Már az első szett óriási csatát hozott, és a BITT végül a ráadásban harcolta ki a szakasz-sikert. A térfélcsere után is jól pörgött a kaposvári együttes, és ezt a játszmát már biztosabban nyerték meg a lányok. Az egriek 0:2 után sem adták fel, és sikerült szépíteniük. Mint utóbb kiderült, az igazi izgalmak csak ezután következtek. A negyedik játékrészben sokáig a hazaiak jártak előrébb a pontgyűjtésben, és egészen a szettlabdáig jutottak (24:19). A kaposváriak azonban ezen a délutánon bebizonyították, hogy nem csak tehetségesek, hanem ha kell, nagyon tudnak küzdeni is. A somogyiak nem ijedtek meg ebben a nehéz helyzetben sem, és a jó szervák, a remek mezőnymunka és a pontos támadások meghozták a fordulatot. Kondorék végül 27:25 arányban megnyerték a játszmát, és vele 3-1-re a mérkőzést is.

A BITT ezzel a szép sikerrel életben tartotta a feljutási reményeket, és ha a középszakasz záró fordulójában, hazai pályán legyőzi a Nyíregyházi Főiskolát, akkor az Extraliga-tagságot ünnepelheti. A mérkőzés időpontjáról még nem született döntés.

Mészáros Péter: Jól küzdöttünk, és ezzel a sikerrel megadtuk az esélyt magunknak a feljutás kiharcolására. A saját kezünkbe vettük a sorsunkat.

GMR Group Agria RC Eger - BITT-Kaposvári NRC 1-3 (-25, -18, 19, -25)

Kaposvár: Pálfy, Rák, Horváth P, Ihász, Kondor G., Kondor T. Csere. Csitári (libero), Horváth Zs. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Címkék: BITT, röplabda, sport