Az ippon kettes fantázianevű csoportban huszonöten edzenek nap, mint nap, és a vezetőedző szerint nem egy kimagasló tehetség van a gyerekek között. Meglestük a jövő reménységeit a Kinizsi lakótelepi edzőcsarnokban.

Kaszás Jázmin még csak nyolc és fél éves, az egyik legfiatalabb a csoportban, az edzők szerint nagy ígéret. Ezt már a versenyeken is bizonyította. A tíz éves Kiss Krisztina és nővére, Alexandra is nagy tehetség, hatszoros magyar bajnok édesanyjuk nyomdokaiba szeretnének lépni. Kriszti már meg is szerezte idei első aranyérmét, Lendván, egy nemzetközi versenyen nem talált legyőzőre.

A Kaposvári Sportiskolások a csapatversenyben a harmadikak lettek 27 együttes között. Összesen öt aranyat nyertek a szlovén viadalon: Kiss Krisztina mellett Kárpáti Emese, Kordély Péter, Kornya Krisztián és Fábos Kristóf is első lett, aki már tavaly is szép eredményeket ért el. Úgy tűnik tehát, az új generáció is tovább öregbíti majd a KASI hírnevét.

- Ismét az átlagnál több a kimagasló tehetség közöttük, rájuk most nagyobb hangsúlyt fektetünk. Kicsit talán könnyebb a dolgunk, mert az a nagyon ügyes 3 fiú, aki tavaly az EB-n is részt vett, most korosztályt váltott, világverseny nem lesz nekik, ők csendben készülnek ebben az évben, így a picikre tesszük jobban át a hangsúlyt - fogalmazott Böröcz Zsolt vezetőedző.

A gyerekeknek két hét múlva Beremenden kell helytállniuk, aztán következnek a diákolimpiai megmérettetések is.

Címkék: sport