lovas

Szabó Anita remek teljesítménnyel szerezte meg az első helyet Very-N nevű lovával az erős mezőnyben. A magyar díjugratók a hagyományokhoz híven ezen a télen sem pihennek, hiszen ezúttal is kiírták a fedeles bajnokság küzdelmeit.

Január első hétvégéjén, a somogyi megyeszékhelyen rendezték meg az év első országos díjugrató versenyét. A rendkívüli hideg ellenére a két nap alatt csaknem 400 startot regisztráltak a szervezők. Erre a versenyre az ország minden részéből érkeztek, még a többszörös magyar bajnok Horváth Balázs is szerencsét próbált.

- Igazából nagyrészt pihenéssel telt az idő, most kezdtem el a felkészülést, a kaposvári hétvégét egy jó felkészülési versenynek szántam - fogalmazott Horváth Balázs (Airvent LK). - Szeretnék nemzetközi szinten szerepelni. Ha jönnek az eredmények, meglátjuk, mennyire tudunk előre lépni ebben az évben.

A somogyi lovasok is készülnek az év nagy versenyeire, és hazai környezetben is rajthoz álltak.

- Télen a fiatal lovakkal foglalkozunk többet, az öreg lovak többet pihennek. Több versenyre visszük az 5-6-7 éves lovakat, az idősebbek pedig regenerálódhatnak - mondta Ifj. Kövy András (Zselic-Farm Kft.) - Az idei évben is a válogatott tagja szeretnék lenni, ahogy tavaly is. Szeretnék a magyar bajnokságon jól teljesíteni, és minél több külföldi versenyre eljutni.

A Zselic Farm Kupáért kiírt I. Somogyi Ugróderbyn 16 darab 135 centis akadály várt az indulókra, és végül a kaposvári Szabó Anita szerezte meg az első helyet Very-N nyergében. A Lovas Akadémia SC sportolónője 12 másodperccel előzte meg Horváth Balázst. Ifjabb Kövy András egy 9. és egy 10. hellyel gazdagodott. A derbi második fordulóját február utolsó hétvégéjén rendezik.

Címkék: Lovassport, lovasakadémia