Oláh Lóri gólöröm-régi

Oláh Lóránt visszatér Kaposvárra! Hétfőn délután megállapodott a DVSC-TEVA és a Kaposvári Rákóczi vezetése a futballista átigazolásával kapcsolatban. A hajdúságiak mindenben megegyeztek a somogyiakkal, így eldőlt, hogy a csatár végleg visszakerül a Rákóczi csapatához, ahonnan annak idején érkezett.

Az átigazolási díj a dvsc.hu szerint csaknem azonos a másfél évvel ezelőtti vételárral. Akkor Oláh négyéves szerződést kötött a hajdúságiakkal.

A DVSC-TEVA és a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapatának vezetése hétfőn délután állapodott meg egymással, így az egykori közönség-kedvenc ismét zöld-fehér szerelést húz majd. A gólerős csatár másfél évvel ezelőtt távozott a Bajnokok Ligája-szereplő hajdúságiakhoz, és akkor négy éves szerződést írt alá. A megállapodás értelmében a 30 esztendős Oláh végleg a Rákóczié lesz. A támadó szerdán már el is utazik társaival a horvátországi edzőtáborba.

Oláh Lóri labdával-régi

Oláh Lóránt 2003 nyarán érkezett Kaposvárra, Dávid Zoltánnal együtt az Újpestbe távozó Rajczi Péter, illetve Jéger Imre pótlására. Azóta eltelt jó pár esztendő, és a támadó minden évben bizonyított. A futballista első kaposvári szezonjában a másodosztályban nem sokkal maradt le a gólkirályi címről, ám Havrán megelőzte. Akkor sokan azt mondták, a korábban az élvonalba épp csak belekóstoló futballista képességei akkor derülnek ki, ha az NB I-ben is hasonlóan eredményes lesz, ám ebben nem sokan hittek.

Nos, Oláh rácáfolt a kétkedőkre, és megfejelte a termését, 2005-ben 15 góllal zárt az NB I-ben, és ezzel harmadik lett a rangsorban. A következő esztendő nem sikerült ennyire jól, emellett hosszabb ideig sérült is volt, megállt hat találatnál, a házi gólkirályságra azonban ez is elégnek bizonyult. 2007-ben 12 alkalommal köszönt be, ekkor már a legjobb magyar csatárok között emlegették, 2008-as produkciója pedig minden addiginál jobbra sikerült: 16 gól, ismét harmadik hely a góllövő rangsorban, többször duplázás. Ha a tavaszi szezon közepén nincs az a hullámvölgy, ő lehetett volna a magyar gólkirály...

Nem meglepő, hogy Lórit ezek után többen is megkeresték, és végül a bajnok debrecenieknek mondott igent. Négy évet írt alá, végül másfél lett belőle, és most visszatér korábbi szép sikereinek helyszínére... A gólerős támadót hírbe hozták a Fradival is, ám ő ismét a somogyiakat választotta... Reméljük, ez is egy jó döntés volt...

Oláh Lóránt újra felépítené magát

Mint arról hírt adtunk: Oláh Lóránt visszatért a Rákóczi csapatába. A futballistát útban Kaposvár felé értük utol.

- Szeptember óta érlelődött bennem a klubváltás gondolata, mert nem éreztem a debreceni vezetők bizalmát. Máshonnan is volt ajánlatom, de én nem titkoltam, hogy Kaposváron szeretnék újra szerepelni. Örülök, hogy a két klub is megállapodott egymással.

- Ma este már meg is érkezek Kaposvárra, kedden edzek a régi-új csapatommal, szerdán pedig elutazunk a horvátországi edzőtáborba - tette hozzá a csatár. - Szeretném magam újra felépíteni a Rákócziban, és ha nem jön közbe sérülés, újra a legjobb magyar csatárok közé kerülnék. Nyolc-tíz gólt szeretnék lőni a tavaszi szezonban - mondta honlapunknak Oláh Lóránt.

 

Oláh Lóránt

Poszt: Csatár
Születési idő: 1979.11.23.
Születési hely: Ada (Szerbia)
Állampolgárság: magyar
Magasság: 180 cm
Súly: 76 kg
Korábbi klubjai: Ada, Szolunac, Vojvodina (szerbek), Szeged, Szolnok, Kaposvár, DVSC
NB I-es mérkőzések: 151
Gólok az NB I-ben: 63
Mérkőzések a DVSC-ben: 35
Gólok a DVSC-ben: 14
Válogatottság/gól: 0

Fotó: Cs.G.

Címkék: Oláh Lóránt, Rákóczi, labdarúgás, sport