KKK Kínában

Az ázsiai együttes négy kínai válogatottal és három amerikaival várta a somogyiakat. Irányítójuk, a 206 centis Sun Yue, a Los Angeles Lakers csapatával korábban NBA-bajnoki címet nyert.

„Az első félidőben nem találtuk magunkat, a második viszont már élvezetes volt – összegezte a mérkőzés tapasztalatait orosz László csapatkapitány az egyesület hivatalos honlapján. – Miután levetkőztük bátortalanságunkat, partiba kerültünk az ellenféllel, ahol két válogatott mindig a pályán volt. A 2. félidőben hármasokat szórtunk, legalább tízet. Sun Yue és Sheldon Pace extra játékosok, a nemzetközi bírók pedig kiválóan fújtak. Minden poszton 10 cm-rel és 20 kg-mal nagyobb játékos állt velünk szemben, ez kicsit nehezítette a helyzetet. Mondjuk egy játékos árából nálunk az egész éves költségvetést szinte fedezni lehetne. Az ő szintjüket nem is lehet összehasonlítani a magyar kosárlabdával. Meg sem közelítjük őket. Egész hihetetlen érzés testközelben érezni, hogy ilyen is van. Igaz, a Világbajnokságra készülnek, mi meg utoljára az EB-re jutottunk ki 10 éve… De holnap megszorítjuk őket!! :-)”

„Nagy élmény volt egy NBA játékos ellen játszani – tette hozzá Vojvoda Dávid. - A kínai kosárlabda sokkal gyorsabb a miénknél, fizikailag sokkal jobbak. Azért szerintem helytálltunk, bár nekem ma nem jött ki a lépés. Az irányító játéka nagyon tetszett, nagyon gyors, jól dob, kiváló kosaras.”
A mérkőzés után Orosz László sajtótájékoztatón is beszámolt a tévének a két csapat közötti különbségekről, valamint hogy a meccs nekünk azért reggel 8-kor volt, amire elég nehéz átállni…
Folytatás vasárnap.

Aoshen Olympians - Kaposvári KK 113 - 74 (29-10, 29-15, 24-20, 32-29)
Aoshen Olympians: SUN YUE 28/3, JIN XIN 27/18, Sheldon Pace 9/3, Jamel Staten 8/3, Zhang Songtao 21. Csere: Cui Yong 6, Huang Haibei 6, Li Wei 2, Curtis Haywood 2, Duan Chao -.  
Kaposvári KK: WELTON 30/24, CESKOVIC 16/12, Dávid 6, Hendlein 7, Vojvoda 2. Csere: Soós 5/3, Orosz 4, Kiss 3/3, Márkus 1, Kováts -.

(kaposkosar.hu)

Címkék: sport