A bajnoki címvédő a középszakasz harmadik mérkőzésén 3-1-es győzelmet aratott, és az első szettet elszámítva igen nehéz dolga volt a lelkes bakonyiak otthonában.

A magyar mezőnyben évek óta veretlen kaposváriak címvédőhöz méltó teljesítménnyel nyerték meg az elő játszmát, a folytatásban viszont nagyot kellett küzdeni a győzelemért. A Diamant játékosai nem összpontosítottak eléggé, a hazaiak pedig vérszemet kaptak, és egyre lelkesebben, pontosabban röplabdáztak. A második szettet Skorics nagy ütésével még megnyerte a somogyi együttes, a harmadik játékrész hajrájában viszont már nem tudott újítani a társaság, így a Veszprém bezsebelte a szakasz-győzelmet. A negyedik játszmában már a sérült Kántor Sándor is a pályán volt, és az ő kilenc pontja is nagyon kellett ahhoz, hogy a Diamant a maga javára fordítsa az eredményt. A fáradt csapat benyomását keltő kaposváriak végül megnyerték a mérkőzést, de nem lehetnek büszkék erre a produkcióra…

Company Veszprém - Diamant Kaposvár 1:3 (-15, -22, 23, -22)

Veszprém, 150 néző. V.: Újházi, Katona.

Veszprém: Puspán 3, Horváth Sz. 2, Nagy A. 11, Tóth T. 11, Czintula 18, Seck 2. Csere: Szabó G. (libero), Németh E. 11, Kraml, Dolgos. Játékos-edző: Szabó Gábor.

Kaposvár: Koch 3, Skorics 13, Bánhegyi 5, Németh F. 23, Hoboth 5, Nagy J. 7. Csere: Dömötör (libero), Kántor 9, Schulcz 8, Szabó, Laszczik. Vezetőedző: Zarka Péter.

Címkék: Diamant, röplabda, sport