NB II-es férfi együttesünk a Gyenesdiást látja vendégül, míg a harmadosztályú fiúk Pécsre utaznak. A lányok most szabadok lesznek, de jövő héten már ők is bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

A negyedik helyen telelő Kaposvári AC NB II-es férfi csapata rögtön egy rangadóval kezdi a tavaszt. Berdárék a tabellán mindössze egyetlen ponttal előttük álló Gyenesdiást fogadják szombaton 11 órától.

Ősszel 10-8-ra kaptak ki, most győzni szeretnének idehaza. A fiatalokra épülő NB III-as kaposváriak Pécsre utaznak szombaton, tőlük is győzelmet vár a szakvezetés.

- Az NB III-ban a cél a bennmaradás, 11 csapat van eddig 9. vagyunk az őszi fordulók alapján, ez reális, de bennmaradhatunk, elégedett vagyok, fiatalok, fejlődnek, talán tudjuk teljesíteni a célt - fogalmazott Okos Balázs edző. - Az NB II-ben nagyon változó a csapat összetétele, Körmendi Gábor külföldre ment, helyére a Varga János érkezett, 1-3 a cél, de most 4. vagyunk, tavasszal igyekszünk háromba bekerülni és a fiatalokat felhozni az NB III-as csapatból.

Amíg a férfiak már most szombaton, addig a listavezető NB II-es kaposvári hölgyek majd csak január 30-án kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

- Jelenleg még azért olyan formában vagyunk, - rászámoltuk ezt a hetet, hogy x-esek vagyunk - csak 30-án kezdünk, de már tegnap biztató jelei voltak annak, hogy a felkészülés jó irányba tart, 5 ponttal vezetjük az NB II-t, ha egy vereség is becsúszna esetleg tavasszal, nincs veszélyben az NB 1-be jutásunk, szeretnénk is visszajutni - mondta Kátainé Váradi Gyöngyi edző.

A lányok ősszel hétből hét meccset hoztak, valóban toronymagas esélyesnek számítanak. A Kaposvári AC jövőre egyébként még egy NB II-es női csapatot is szeretne indítani, ahol a tehetséges újonc lányok kapnának lehetőséget.

Címkék: Asztalitenisz, sport