A dél-somogyiak a Kánaán Kupa 2010 megyei férfi bajnokság legutóbbi játéknapján egymás után két mérkőzést játszottak, és előbb a Karg-Autótól, majd a Meló-Diáktól is kikaptak. A pontvadászat élén továbbra is a két veretlen együttes, a Kaposplast Mágusok és a Fiat KK áll.

A barcsiak a 10. fordulóban a rutinos Karg-Autó ellen léptek pályára, és 87:69 arányú vereséget szenvedtek. A szünetben még csak kilenc pont volt a különbség a két csapat között, a harmadik negyedben, aztán belehúztak Kargék.

- A karácsonyi szünet nekünk most ért véget, mert az előző fordulóban nem játszottunk. Úgy néz ki, sikerült a bejglit ledolgozni, mert könnyedén hoztuk a mérkőzést - értékelt Dross Zoltán (Karg-Autó KK). A Karg-Autó játékosai egyesületi elnökük, Kertész István emlékének is adóztak ezzel a győzelemmel.

- Összességében nem állunk jól, mert az A-csoportos csapatokat kaptuk az első körben, úgyhogy remélem, most fogunk feljönni - tette hozzá Dross.
A barcsiak nem voltak könnyű helyzetben ezen a napon, ugyanis egymás után két mérkőzést játszottak. A Meló-Diák elleni derbi sem sikerült túl jól, 105:84-es fiaskó lett a vége.

- Nem vagyunk megelégedve, mert több győzelmet reméltünk, eddig csak három van, bár hattal számoltunk. Az a baj, hogy nem egy városban vagyunk, vannak szigetváriak, dombóváriak is, és csak itt tudunk találkozni, ez a nagy hátrány - fogalmazott Haraszti Lóránt (Barcsi VSE).

A legutóbbi játéknapon a Fiat KK, a Tüskevár, a Henger, a Toldi Grund és a Somogyjád könyvelhetett el újabb győzelmet. Folytatás szombaton, a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: megyei kosárlabda, kosárlabda, sport