Diamant örül

A címvédő hazai pályán magabiztosan, 3:0 arányban nyert az erős együttessel érkező Dunaferr ellen. Tomanóczyék csak az első szettben tudták megszorítani ellenfelüket, utána már a házigazda irányított.

A kaposvári szurkolók nem csak drukkoltak, nosztalgiáztak ezen az estén: a vendégcsapatban két egykori somogyi alapember, Gelencsér Balázs és Tomanóczy Tibor is helyet kapott. Ráadásul Tóth András a szezon első részében még a Diamant színeiben szerepelt, Baróti Árpád pedig korábban az azóta megszűnt 1. MCM RC Kaposvárt erősítette. A hazai oldalon is üdvözölhettünk egy régi ismerőst: a feladó Koch Róbert csaknem tíz év után lépett pályára újra hazai környezetben, a magyar bajnok mezében.

Már az első játszmában kiderült, hogy kemény csatát vív egymással a két együttes. A sérült Kántor Sándort nélkülöző Diamant a szett elején még hátrányban volt, és akkor sem nyugodhatott meg, amikor már nála volt az előny. A jól küzdő Dunaferr még 21-18-ról is felállt, és Tomanóczy hatásos nyitásai nyomán rövid időre a vezetést is visszavette (21:22). A hajrá azonban már a nemzetközi vizeken edződött somogyiaké volt, akik a születésnapját ünneplő Schulcz István ütésével alakították ki a 25:23-as végeredményt.

A második játékrészben az első két pont még a Duna-partiaké volt, ezután már a Diamant irányította a játékot. A kaposváriak az első technikai szünetben négy ponttal vezettek, és kihasználták az ellenfél nyitásfogadási megingásait. A szett derekán Hoboth Ákos ász-értékű szerváival lódult meg a Diamant, és innen már nem volt megállás. Skorics játszmalabdához juttatta csapatát, a nagy József, Hoboth Ákos sánc pedig befejezte a szettet (25:19).

 

A térfélcsere után bekezdett a Kaposvár. A csereként beállt Bánhegyi István egy gyors ponttal nyitott, majd Hoboth következett, 5:2-es állásnál pedig már kénytelen volt időt kérni Ruffing edző. A folytatásban a kaposváriak szinte tetszés szerint érték el pontjaikat a leeresztő Duna-partiak ellen. Kovács Zoltán jó szervákkal szaporította még tovább a Dunaferr gondjait, Skorics és Schulcz pedig pontosan fejezte be a támadásokat a széleken. A meccslabdát Skorics harcolta ki, Bánhegyi pedig véget vetett a bő egyórás küzdelemnek. A Diamant végül biztosan nyert, így továbbra is hibátlan a magyar bajnokságban.

 

Folytatás pénteken 18 órakor a Hotvolleys Wien elleni hazai Közép-európai Liga mérkőzéssel.

Diamant Kaposvár - Dunaferr 3:0 (23, 19, 15)

Kaposvár, 250 néző. V.: Vári, Elsik.

Kaposvár: Koch 2, Skorics 13, Nagy J. 4, Schulcz 13, Hoboth 9, Kovács Z. 8. Csere: Dömötör (libero), Bánhegyi 2, Szabó A.. Vezetőedző: Zarka Péter.

Dunaferr: Hatvany Zs. 1, Tomanóczy 10, Lukács 8, Baróti 15, Hatvany A. 4, Gelencsér. Csere: Pápai (libero), Bokor 5, Szabó B. 1, Dávid, Szűcs. Vezetőedző: Ruffing Péter.

A mérkőzés alakulása. I. játszma: 4:6, 7:10, 10:10, 16:14, 21:18, 21:22, 24:23. II. játszma: 0:2, 4:2, 8:4, 12:12, 20:15, 23:18, 24:19. III. játszma: 2:0, 8:3, 16:8, 17:11, 22:13, 24:15

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Zarka Péter: Nem összpontosítottunk eléggé a találkozó elején, a folytatásban aztán sikerült bebiztosítanunk a 3:0-s győzelmet.

Ruffing Péter: Érdekesebb lett volna a mérkőzés, ha megnyerjük az első játszmát. Úgy érzem, a kezünkben volt a lehetőség, de nem éltünk vele.

Címkék: Dunaferr, Diamant, röplabda, sport