Diamant

Tartalékos, de elszánt kaposvári együttes lépett pályára Kakanjban, de a múlt heti, 3:1 arányú hazai vereség után kevesen hitték, hogy a csapatnak esélye lehet a visszavágón. Kántor Sándor, Schulcz István és Nagy József otthon maradt sérülés miatt, a napokban igazolt Koch Róbert pedig még nem volt a Diamant játékosa az első találkozón, így ő sem lehetett a gárda hasznára.

A meccs ehhez képest igazán meglepően alakult, és nem kellett sok a nagy bravúrhoz… . A 27 perces nyitójátszmát 25-22-re nyerte a kiválóan küzdő Diamant. A második felvonásban aztán egyenlített a házigazda. A térfélcsere után újra csak a vendégek örülhettek, miután 25-21-re hozták a szettet. A negyedik játszmában szinte végig a somogyiak vezettek egy-két ponttal, és végül kiharcolták a 25-23-as sikert, így következhetett a 15 pontig tartó, a továbbjutás sorsáról döntő arany-szett.

A két csapat 8–5-ös hazai vezetésnél cserélt térfelet, a folytatásban pedig tovább növelte előnyét a Kakanj. Zarka Péter legénysége innen már nem tudott fordítani, így a bosnyákok ünnepelhettek a 130 perces csata végén.
Érdemes azon elgondolkodni, mi lett volna, ha a Kaposvár teljes csapattal áll fel ezen az estén…

OK Kakanj–Diamant Kaposvár 2–3 (–22, 21, –21, –23, 11)

Címkék: sport