Mint már hírt adtunk róla: bravúros győzelmet aratott a Kaposvári KK Székesfehérváron, a bajnokság 13. fordulójában. Bár a pontok alapján nem Dávid Gergely volt a somogyi együttes legjobbja az Albacomp elleni találkozón, a játékos mégis oroszlánrészt vállalt a szép diadalból.

- Egész héten keményen edzettünk, az ünnepek közt is dolgoztunk, nagyon elszántan érkeztünk Székesfehérvárra - mondta Dávid Gergely a lefújás után - Megnyomtuk már az elejét, ahogy elterveztük, és sikerült is meglepni az Albacompot. Sajnos voltak hibák és hullámvölgyek is, de tudtuk, hogy győzhetünk. Csak a meccs után, a szurkolóktól tudtam meg, hogy a Kaposvár nem nyert itt 2003 óta.

- Hát mit mondjak, nagyon örülök a győzelemnek. Sajnos elég furcsa körülmények közt ért véget Fehérváron a pályafutásom, hiszen nem sok játéklehetőséget kaptam. Nyilván volt bennem egyfajta bizonyítási vágy is, hiszen a nevelőegyesületem az Albacomp és a kedvesem is fehérvári, itt szeretnénk később élni. Rengeteg barátom van itt, ez nyilván plusz motivációt adott. A csapat is elhitte, hogy nyerhetünk, és a szerencse is mellénk állt.

(kaposkosar.hu)

Címkék: Dávid Gergely, kosárlabda, KKK, sport