Kajak

Az alapozás közepén járnak a fiatalok: a kondiedzések mellett futnak, úsznak és korcsolyáznak is. Február elején már versenyen is tesztelhetik: milyen erőben vannak.

A desedai környezetről egyelőre csak álmodnak a Kaposvári Vízügyi SC sportolói. A lapátok helyett mostanság a súlyzókat veszik kézbe a kajak-kenusok. Addig gőzerővel folyik a munka, a fiatalok szorgalmasan edzenek, az Arany úti tanmedencét már rég kinőtte az egyesület. A vezetőedző csoportjában húszan tréningeznek, az utánpótláscsoportokban még ennél is többen. A sok munka 2009-ben meghozta a sikert a kaposváriaknak.

A Kaposvári Vízügyi SC négy millió forintból gazdálkodhat, azt mondják: ennek legalább a háromszorosára lenne szükségük. A sportolók mindenesetre előretekintenek, a célokat már kitűzték, a 20 éves Horváth Lilla nemzetközi versenyeken szeretne bizonyítani. A fiatalok február 6-án, a győri fizikai felmérő versenyen megtudhatják, hogy hol tartanak a felkészülésben, tavasszal aztán már kellemesebb környezetben dolgozhatnak tovább.

Címkék: sport