A korosztályos bajnokságon még egy régi országos csúcs is megdőlt. Ezek a 8-11 éves somogyi fiatalok a jövő reménységei, az edzők szerint a legtehetségesebbek akár a világbajnoki címig is eljuthatnak.

A sikercsapat tagjai. Az úszást és az uszonyosúszást sem lehet elég korán elkezdeni, és ezek a fiatalok a jó eredményekkel sem maradtak adósak. A gyermek és cápa korosztály országos bajnokságán a kaposváriak 9 arany-, 14 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek.

Egyéniben a 8 esztendős Hamlin Dorothy és Lengyeltóti Bence, valamint a 9 éves Fazekas András állhatott fel a dobogó tetejére.
Kovács László mesteredző és két segítője, Hajdu Sándor és Tóth Levente összességében elégedett lehetett az elért eredményekkel.

- Ha jobb körülményeink lettek volna, 13-15 is összejött volna bajnoki címből. Ennek is örülünk: novemberben kaptuk vissza az uszodát, és ez is kellett ahhoz, hogy megdöntsük az országos csúcsot és kilenc bajnoki címet szerezzünk - magyarázta Kovács László mesteredző.

A Fazekas András, Preisz Dávid, Lengyeltóti Bence, Tóth Domonkos összeállítású váltó egy hat éve fennálló országos csúcsot döntött meg. Ezek a gyerekek - emiatt is - nagyon szeretik az úszást. Persze sokat kell dolgozni a sikerekért, és van még miben fejlődni is...
A szakemberek azt mondják, már ebben a korban is sok minden kiderül egy-egy fiatal sportoló további lehetőségeiről.

- Itt is már mutatják a gyerekek eredményei, a szorgalom, a szülői háttér, hogy mire lesz képes a gyerek. Van, aki későn érő típus és idősebb korára lesz bajnok - tette hozzá Kovács László.

A Középület-kivitelező Adorján SE tehát 2009-ben is megőrizte a helyét az ország élvonalában. A legkisebbek eredményei pedig azt mutatják, továbbra is jó úton jár az utánpótlás-nevelés az egyesületben.

Címkék: búvárúszás, sport