Diamant - Kakanj

Az első szettet remek játékkal nyerő somogyiak a mérkőzés további részében már nem tudtak felpörögni, és 3-1 arányú vereséget szenvedtek. A fiúk holnap is pályára lépnek, a bajnoki rájátszásban a Veszprém látogat Kaposvárra.

Jól kezdődött a találkozó a hétszeres bosnyák bajnok Kakanj ellen, az első szettben gyakorlatilag végig négy-öt ponttal vezetve, magabiztosan játszott a Diamant, és 25-20-ra hozta is a játszmát. A következő felvonásban végig futott az eredmény után a hazai gárda, de nem tudott közel kerülni ellenfeléhez, 25-16-ra nyert a Kakanj.

A harmadik szett volt a legszorosabb, de a kritikus pillanatokban rendre a vendégek koncentráltak jobban, 25-23-ra hozták a játszmát, ezzel lett 2-1 oda. A negyedik etapban is a Kakanj irányított, Hernandez és Zolota ontotta a pontokat, 25-22-re nyerték a szettet, és 3-1-re a mérkőzést.

A jövő heti visszavágó így, ha nem is lefutottnak, de felettébb nehéznek tűnik. A kaposváriak mestere tudta, hogy kőkemény délszláv röplabdára számíthat, de nem sikerült ezt hatástalanítani.

Azt gondolom, hogy kicsit megijedtünk attól, hogy ők hangosan, agresszíven, lelkesen röplabdáztak, sajnos, nem tudtuk tartani az előnyt, és azt is hozzá kell tenni, pontosságban, ütésben nagyon feljavultak az első szetthez képest, mi ezt nem tudtuk tartani - magyarázta Zarka Péter vezetőedző.

A csapat sem értette, hogy az első szett után mitől következett be ekkora visszaesés.

- Sajnos, azt kell mondanom, az első szettben annyira pörögtünk, hogy a másodikban végig kézifékkel mentünk - fogalmazott Kántor Sándor. - Nem tudtuk tartani a tempót, akadt döntetlen állásban, hogy egymás után háromszor hibáztunk, ez nem fér bele, próbáltunk frissíteni, sajnos, nem jött be.

Boszniában pokoli hangulat vár Kántorékra, a továbbjutás ezek után hatalmas bravúr lenne, bár az ütőjátékos azzal is beérné, ha legalább egy szettet nyernének. Csütörtök viszont mindenképpen győzelmet, ráadásul lehetőleg szettveszteség nélkülit vár mindenki a fiúktól a Veszprém ellen, a magyar bajnokság rájátszásában.

Címkék: Diamant, röplabda, sport