Hétfőn kezdte meg a munkát a Kaposvári Rákóczi legénysége. Prukner László együttese állapotfelméréssel, futóedzéssel és természetesen újévköszöntővel kezdte az első tréningnapot. A zöld-fehérek a héten még keveset látnak labdát, a jövő héttől már több lesz a játék és a futball.

Több generáció edz egyszerre a Cseri úti műfüves pályán. Az utánpótlás-korosztályok mindegyike a kiemelt bajnokságban játszik, a korosztályos képzés miatt pedig a páros évben lévők a második vonalban. A felnőttek is most cserélték fel a bejglievést a futással, igaz, az elmúlt évek tapasztalata alapján nem vágósúlyban lévő labdarúgók érkeznek vissza a karácsonyi szünetről.

Bali Péter erőnléti edző hatodik éve készül a fiúkkal. Szerinte mindig vegyes a kép, akad, aki kiváló állapotban jön, akad, aki gyengébb, van lemaradása. A következő néhány hétben, azon dolgozik a csapat, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa. - Akármilyen idő van, tudunk edzeni, tehát ez nem befolyásol, de most éppen ideális az idő a felkészülés kezdéséhez - hangsúlyozta az erőnléti edző.

A játékosok különböző módon töltötték a szünetet, akadt, aki sokat kispályázott, akadt, aki inkább egyénileg készült, és persze sokan engedtek az ünnepi asztal csábításának is.

Petrók Viktor a Rákóczi védője inkább focizni szeret. Szerinte senki nem érzi jól magát labda nélkül, de ezek a tréningek kellenek ahhoz, hogy a labdás edzések és a mérkőzések jobban sikerüljenek. Petrók nem teremtornával, hanem egyéni edzésterv alapján készült, így nem a nulláról kezdi a felkészülést.

A csapat a télen egyetlen fővel bővült, Nagyberkiből Godslove érkezett, a kölcsönből visszatért Kovács Zoltán, illetve Jovánczai Zoltán sorsa pedig egyelőre kérdéses. A hangulat a hideg idő ellenére kiválónak tűnt, ami az őszi eredmények miatt nem is csoda. A január itthoni készüléssel telik el, február elején pedig a horvátországi edzőtábor tűnik valószínűnek, de ez még pénz és idő függvénye is.

Címkék: Rákóczi, labdarúgás, sport