Diamant meccs

Mindössze egyetlen szett is elég lett volna a címvédőnek a MAFC MAPEI otthonában, ahhoz hogy biztosítsa a helyét a férfi röplabda Magyar Kupa négyes döntőjében.

Természetesen a címvédő nem elégedett meg ennyivel, és rögtön a mérkőzés elején tudatosította az ellenfélben, hogy minél előbb túl szeretne lenni a visszavágón. Az első játékrészben 8-3-ra, majd 16-10-re is a Kaposvár vezetett. A szett vége felé két időkéréssel próbálkozott Vocskó György, a hazaiak mestere, de nem tudta megakadályozni a Diamant szettgyőzelmét
A második játszmában Kaszap Tamás váltotta ifj. Laszczik Ivánt a feladó posztján, és a végén Csoma Krisztián is pályára léphetett. Ebben a játékrészben még egyértelműbbé vált a vendégek fölénye, akik végül 25-15-re nyertek.
A záró felvonásban, Schulcz István másik poszton is kipróbálhatta magát és Németh Ferenc, Szabó Alpár és Hoboth Ákos is lehetőséget kapott Zarka Péter vezetőedzőtől. A játszma közepén kicsit még ráijesztett ellenfelére a házigazda, de végül ezt a szettet és a győzelmet is begyűjtötte a DIAMANT Kaposvár.


MAFC MAPEI – DIAMANT Kaposvár 0-3 (-19, -15, -21)
MAFC MAPEI: Tamasi (3), Honti (7), Szappanos (5), Jáhn (7), Vocskó (2), Takács G.(7) csere: Koch N.(libero), Lónárt (2), Molnár (1), Tari, Takács L.(5)
DIAMANT Kaposvár : Nagy (9), Laszczik, Kovács (3), Kántor (13), Skoric (8), Schulcz (11) csere: Dömötör (libero), Hoboth, Kaszap (3), Csoma (7), Németh (1)

Címkék: sport