Kaposvári KK

A férfi kosárlabda élvonal csütörtök esti rangadóján szoros első félidő után a somogyiak már tíz ponttal is vezettek a Szolnok ellen, végül mégis vesztesen hagyták el a játékteret.

Egy igazán látványos kosárral, Welton zsákolásával indult az év utolsó meccse, és a közönség a folytatásban is jól szórakozott. A jó kaposvári rajt után a vendégek vették át a vezetést, és sokáig szoros, kiegyenlített volt a küzdelem. Az első negyed után 23-20-ra vezetett a jól hajrázó KKK. A második tízperc gyors hazai pontokkal indult, a Szolnok Fodor és Barro pontjaival eredet ellenfele után. Fodor triplái sokat lendítettek a Tisza-partiak játékán, így a nagyszünetben is minimális volt a két csapat közti különbség.

A térfélcsere után 41-40-es somogyi vezetésről indult a játék, és néhány ponttal mindig a kaposváriak jártak előrébb. Vojvoda fontos hárompontosokat szórt, és a többiek is jól pörögtek. A negyedik negyed elején tíz ponttal, 72-62-re is vezetett már a házigazda, de a jól küzdő Szolnok a rendes játékidő végére ledolgozta a hátrányt. 81-81 után így jöhetett a hosszabbítás, és a zsinórban elért kilenc vendégpont megpecsételte a mieink sorsát. A Szolnok végül 98:90 arányú győzelmet aratott, így elrontotta a kellemes, karácsony előtti hazai hangulatot.

Címkék: szolnok, Kaposvári KK, kosárlabda, KKK, kaposvár, sport