A Mágusok a küzdőtéren című kaposvári rendezvényen négy elismert magyar sztáredző, dr. Mezey György, Mocsai Lajos, Rátgéber László és Somossy József tartott előadást a meccselésről, a taktikázásról, a fanatizálásról és a sikeres edzői munka titkairól.

A Somogy Megyei Önkormányzat és a Somogy Megyei Sportszövetség több mint nyolc év szünet után élesztette újjá a korábbi nagysikerű konferencia-sorozatot. Az új időszámítás szerinti első, sorrendben azonban már a 13. konferencia a Mágusok a küzdőtéren címet kapta, és a jó témaválasztásnak, valamint a neves előadóknak köszönhetően az ország szinte minden részéből érkeztek érdeklődő edzők, sportvezetők és sportolók. A somogyi megyeszékhelyen köszönthettük például a két neves kosárlabdaedzőt, Farkas Sándort és Zsoldos Andrást, a Bajnokok Ligája-döntős győri kézilabdázók vezetőedzőjét, Konkoly Csabát, a lovasíjász-szövetség teljes vezérkarát a világrekorder Kassai Lajossal az élen, valamint a kaposvári élcsapatok szakvezetőit is. A Somogy megyei sportedző-képzés hallgatói is végighallgatták a négy színvonalas előadást.

Dr. Vörös Tamás megyei főjegyző megnyitója után Rátgéber László mesteredző, hazánk legeredményesebb kosárlabdaedzője tartotta meg előadását Edzői feladatok egy konkrét mérkőzés kapcsán címmel. Ezt követően Dr. Mezey György egykori labdarúgó szövetségi kapitány, a Videoton őszi bajnok együttesének vezetőedzője és sportigazgatója beszélt a sikeres edzői munkához szükséges általános és speciális készségek rendszeréről.

A nap harmadik előadója Somossy József volt, aki korábban kétszer nyert KEK-et és négyszer Magyar Kupát a Vasas vízilabdacsapatával. A szakember Fanatikus mágusok, vagy mágikus tradíciók a vízilabda sportágban címmel osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Zárásként az MKB Veszprém Bajnokok Ligája-szereplő férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, korábbi sikeres női és férfi szövetségi kapitány, Mocsai Lajos lépett a katedrára, és a sikeres vezetői-edzői modellről beszélt. A nagysikerű előadást személyes élmények, tapasztalatok tették teljessé.

Címkék: somossy, mezey, rátgéber, mocsai, előadás, sport