A várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel zárta a női röplabda NB I. hétvégi fordulóját a BITT Kaposvár együttese. A somogyi lányok hazai pályán 45 perces mérkőzés végén 3:0 arányban nyertek az alsóházhoz tartozó Kalocsa ellen.

Az alapszakasz hajrája előtt egy papíron könnyű ellenfél várt a feljutásért küzdő kaposvári lányokra, és hamar kiderült, hogy a Kalocsa nincs egy súlycsoportban a házigazdával. Az első játszma három vendégponttal indult, a BITT 4-4-nél egyenlített, ezután pedig fokozatosan növelte előnyét. A somogyiak pontosan nyitottak és a támadások befejezése sem okozott gondot.

A Duna-partiak az első technikai szünet után mindössze öt pontot szereztek… A 25-10-es végeredményt Rák Rebeka ász-értékű szervája alakította ki.
A térfélcsere után sem változott a helyzet. A kaposváriak szorgalmasan termelték a pontokat, a Kalocsa erejéből pedig csak néhány villanásra futotta. A szett derekán már több mint tíz ponttal vezetett a BITT, és nem kellett sokat várni az utolsó labdamenetre sem.

A harmadik játékrész elején jól tartotta magát a Kalocsa, az első technikai szünet után aztán megint állva hagyta ellenfelét a hazai együttes. Kondor Gabriella egymás után négy pontot ütött, a feladó Ihász Dóra húzásával pedig már 16-6 volt az állás. A BITT zsinórban 12 pontot termelt, ezután faragott tetemes hátrányából a Kalocsa. A szűk egyórás mérkőzés végére a fiatal center, Harmath Zsófia tett pontot, aki a Kapos Televízió különdíját is kiérdemelte teljesítménye elismeréseként.

BITT Kaposvár – Kalocsa 3:0 (10, 12, 11)
Kaposvár, 100 néző. V.: Prukner, Mezőffy.
Kaposvár: Rák 13, Harmath 7, Czmerk 9, Kondor G. 11, Kondor T. 13, Ihász 3. Csere: Kiss A. (libero), Rulek. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Kalocsa: Klopcsek, Vörös 6, Vass 2, Dabis 3, Szigeti 4, Majoros 1. Csere: Deák (libero), Gál 1, Sztupovszki. Vezetőedző: Kováts Ágnes.

Címkék: BITT KNRC, röplabda, sport