null

Nos, rossz hírünk van a kérdezők számára. Erre nem létezik univerzális válasz, mivel teljesen nyomtatófüggő, hogy engedi-e az adott modell a feketével való nyomtatást az Online Papírboltnál kapható színes tonerek nélkül.

Természetesen akadnak olyan nyomtatók, amelyeknél ez nem jelent akadályt. Csupán a színes nyomtató menüjében kell kiválasztani a csak feketével történő nyomtatást. De olyan eszközök is előfordulnak, amelyek egyáltalán nem engedik a kizárólag fekete festékkel való nyomtatást a hosszabb élettartam biztosítása érdekében.

Abban az esetben ugyanis, ha csak feketével nyomtatnánk tovább, akkor a nyomtatáskor, illetve a tisztítási folyamat során levegő kerülne be az üres festékkazettából, ami a nyomtatófej károsodásához vezetne.

Színes nyomtatók, amelyek csupán fekete tonerrel/patronnal is működnek

Mivel a belépőkategóriás, kétpatronos nyomtatók nem fix nyomtatófejjel rendelkeznek, hanem maga a patron tartalmazza a nyomtatófejet. Ezért is lehetséges az, hogy tovább nyomtassanak csak feketén, vagy ha úgy adódik, akkor csak színesen.

Bár azt mindenképpen meg kell említeni, hogy ezekben három szín, a kék, a sárga és a magenta alkot egy egységet, amely azért sem jelent jót, mert ha az egyik szín kifogy, akkor ugyanúgy meg kell venni a színes patront, hiába volt még benne mondjuk a kékből.

Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a tartalma hiába elegendő akár 200-300 oldal nyomtatására is, cserébe ugyanannyiba kerülnek, mint maga az új nyomtató. Ezért inkább csak otthoni használatra lesznek megfelelőek. 

Mire kell odafigyelnie, ha színes nyomtatóval szeretne fekete-fehéren nyomtatni?

Ha nem szeretné, hogy a nyomtatója feleslegesen használjon színeket, ha fekete-fehér dokumentumot nyomtat, akkor a nyomtatás alkalmával a menüben válassza ki a szürkeárnyalatos nyomtatást!

Vagy ha egyszer elvégzi ezt a beállítást a nyomtató szoftverében, akkor nem lesz szükség arra, hogy minden egyes alkalommal kiválassza ezt az opciót. 

Továbbá javasoljuk, hogy ne kapcsolgassa ki-be az eszközt! Ilyenkor ugyanis minden nyomtató hulladék festéket termel, ami a későbbi nyomtatásoknál még bármikor jól jöhet.

A színes nyomtatásról semmiképpen se mondjon le!

Ha házon belüli is meg tudja oldani a kisebb volumenű és professzionális ofszet nyomdai kivitelezést nem feltétlenül igénylő marketinganyagok nyomtatását, akkor az több fronton is növelheti a vállalkozása hatékonyságát. Egyrészt nem kell a beszállítóra várnia, másrészt pedig a nyomdai költséget is megspórolhatja.

Mindez pedig lehetőséget ad Önnek arra, hogy a felszabadult időd és költséget a saját belátása szerint használja fel az üzleti céljai elérésére.

Címkék: online papírbolt, reklám