A tető szakszerű lefedése kulcsfontosságú

Ehhez mindent be tudunk szerezni a Káplár fatelep bádogtermékeinek kínálatából. A minőségi tetőfedő lemezek védelmet adnak az eső, a hó, a szél és az UV sugárzás káros hatásaival szemben is. A felszerelésük viszont nagy szakértelmet igényel, mivel a tető minden egyes részének pontos lefedésére van szükség ahhoz, hogy az egész épület védelme és szigetelése ideális legyen. Ha marad egy apró lyuk, a nedvesség azonnal be tud szivárogni az ingatlan szerkezetébe és lakóterébe is.

Ha rossz minőségű, vagy nem megfelelően felhelyezett tetőfedő anyagok találhatóak az épületen, akkor azok élettartama is nagyon rövid lesz. Beázás fog történni, ami már önmagában szerkezeti problémákat okozhat az ingatlanban, valamint a penészképződés is súlyosbodik. A hővesztés is komoly gondokat jelenthet, nyáron pedig hőfelhalmozódás jelentkezhet. Megnövekszik az épület fűtési és hűtési költsége. Ezért is fontos, hogy az egész tetőszerkezet tervezésébe minél hamarabb vonjunk be egy szakembert.

A szerkezet összeállítása során pedig csak minőségi tetőfedő lemezeket szabad használni, amelyek hosszú távon is ugyanazt nyújtják, mint amikor először felkerültek az épületre. Ma már egyszerűen lehet találni ilyen termékeket. A bádoglemezekkel például könnyű dolgozni, de egyes részek lefedése így is speciális megoldásokat igényel majd.

Oda kell figyelni a felszerelésre

Különleges területnek számít a kémény körüli rész, aminek a szigeteléséhez kéményfedő lemezt kell használni. Ez pontosan illeszkedik a szerkezethez, így védi tetőt, valamint biztosítja a vízszigetelést is. Az antennakivezetések, más kábeltovábbító eszközök is kiemelkednek a tető síkjából, ezért ehhez is speciális elemeket kell használni, amelyeket kifejezetten erre a célra alakítottak ki.

Vannak olyan tetőkialakítások, ahol a felület egyes részeit nem lehet zsindellyel vagy cseréppel lefedni. Ott a tetőfedő lemezt érdemes használni, amelyekből a horganyzott síklemez lehet az egyik legjobb választás.

A vízelvezetésről sem szabad megfeledkezni

A csatornarendszer kiválasztása során oda kell figyelni a megfelelő méretre és kialakításra, hogy az épület állagát meg tudjuk őrizni. Családi házak esetében a 25-ös csatornákat érdemes választani, ipari épületeknél pedig a 33-as típust. Utóbbi azért felel meg jobban a feladatnak, mert a nagyobb felület miatt sokkal több esővíz elvezetéséről kell gondoskodni.

Mindkettő típus esetében egyszerre beszerezhetjük a csöveket, az alsó ráncolt kifolyót, a betorkolló üstöt, a szegletcsatornát, valamint a véges vagy csonkos ereszcsatornát.

Címkék: kaplarfatelep, fatelep, tetőfedő, vízelvezetés, bádog, webshop, csatorna, online, eső, reklám, csapadék