A félhavi BKK bérletek fajtái

Ha a VoxPay alkalmazásban megnézzük milyen típusú 15 napos bérletek közül válogathatunk, láthatjuk, hogy magánszemélyek, cégek és közoktatási tanulói jogviszonnyal rendelkezők vásárolhatnak félhavi bérletet különböző árakon. Jelen pillanatban a dolgozó bérlet 6 300 Ft, a céges 7 000 Ft, míg a diákbérlet 2 300 Ft-ba kerül. Mindhárom fajta félhavi BKK bérlet megvásárolható a VoxPay alkalmazáson keresztül is.

Milyen járatokon használható?

A BKK 15 napos bérletével felszállhatunk a főváros közigazgatási határain belül a 1-99, 101-299, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalak járműveire és a Volánbusz kijelölt elővárosi járataira.

A megváltott bérletek csak abban az esetben érvényesek, ha vele együtt felmutatjuk az érvényes személyi igazolványt, útlevelet vagy kártya formátumú jogosítványt. Abban az esetben, ha a felsoroltak nem állnak rendelkezésünkre, a magyar hatóság által kiadott tartózkodási engedéllyel együtt is használhatóak a BKK bérletei.

Felszállás előtt ne felejtsük el az okmányok sorszámát a papíralapú bérletszelvényre felírni, mivel azt az ellenőrzéskor az ellenőröknek fel kell mutatni. Ha a papíralapú szelvény megsérül, vagy a hozzá tartozó igazolvány száma módosult, akkor kezelési díj ellenében a kijelölt BKK pénztárakban kicserélik.

A bérlet visszaváltása csak abban az esetben lehetséges, ha annak érvényességi ideje még nem kezdődött meg. Félhavi BKK bérletet tetszőleges kezdőnappal válthatunk és a kijelölt napon 0 órától használhatjuk a 15. nap 2 óráig.

Vásárlás VoxPay segítségével

Elkerülhetjük a sorban állást a BKK jegypénztárai előtt, ha a félhavi BKK bérletünket mobil alkalmazás segítségével váltjuk meg. Ehhez csak egy okostelefonra és egy működő internetkapcsolatra van szükségünk. A regisztrációhoz egy e-mail cím, Facebook profil vagy Google fiók szükséges. Ezután bankkártyánk segítségével felölthetjük elektronikus egyenlegünket és már meg is kezdhetjük a vásárlást.

A BKK bérletek esetén a VoxPay-ben kell megadunk annak az okmánynak a fajtáját és sorszámát, amellyel együtt a bérletet használni kívánjuk. A sikeres vásárlást követően leghamarabb 2 perccel használhatjuk bérletünket a közlekedés megkezdésére. Az érvényesség kezdő dátuma előtt legfeljebb 30 nappal váltható meg a félhavi bérlet, ami nem cserélhető, és másra át nem ruházható.

Ellenőrzés esetén a metróállomásokon és az elsőajtós felszállási rendben üzemelő autóbuszokon, trolibuszokon a kiragasztott QR kód beolvasását követően a jegyképet kell telefonunkon bemutatni az ellenőrzést végző személynek. Mivel a megvásárolt bérletet kizárólag aktív internetkapcsolattal tudjuk csak használni, nagyon fontos, hogy indulás előtt ellenőrizzük az okostelefonunk internetkapcsolatát. 

Címkék: metró, troli, voxpay, BKK, Budapest, alkalmazás, tömegközlekedés, bérlet, reklám, busz