Hol találhatunk budapesti szállodai recepciós állásokat?

Az álláskeresés első lépése manapság már az, hogy felmegyünk az internetre, ott beírjuk a keresőbe, hogy hol akarunk keresni munkát, majd elkezdjük böngészni a találatokat. Ez jelenleg a leggyorsabb és legegyszerűbb módja ennek. Vannak olyan releváns helyi oldalak, melyeket mindenképp érdemes felkeresni. Például ha valaki a szállodaiparban képzeli el a jövőjét, az a budapesti szállodai recepciós állásokért kattintson ide!

De ha itt, a Budapestállás oldalán nem találunk épp nyitott pozíciókat, akkor sincs még vége a keresésnek, ugyanis számos egyéb helyet is érdemes feltérképezni. Ott vannak például a közösségi média felületek, melyekben külön csoportok alakultak, jellemzően városi vagy megyei szinten, hogy oda a helyi munkákat, állásajánlatokat feltehessék a cégek, vagy aki épp tudomást szerez róluk. Itt is találhatunk olyat, ami érdekes lehet számunkra.

Ezenfelül ha képben vagyunk a helyi szállodaiparral, ismerjük az egyes szálláshelyeket, akkor közvetlenül őket is felkereshetjük. Lehet, hogy a közösségi média platformjaikon, valamint a honlapjukon is találhatunk nyitott pozíciókat. Egy próbát mindenképpen megér!

És akkor még ott van annak a lehetősége is, hogy személyesen felkeressük a kiszemelt szállodákat! Ha kellőképpen határozottak vagyunk, előfordulhat, hogy így is eljuttathatjuk az önéletrajzunkat az illetékesekhez. Ha valaki ennyire agilis, ennyire szeretne dolgozni, azt általában szeretik, így ha nem is azonnal, de üresedés esetén keresni fognak minket egy ilyen személyes felkeresés után.

Milyen tudásra, képességre lesz szükségünk hozzá?

Az nem elég, hogy felkutatjuk a nyitott pozíciókat, ugyanis nem csak tudnunk kell róluk, de meg is kell felelnünk nekik.

Jellemzően a kommunikációs készség a legfontosabb, problémamegoldó készséggel, türelemmel, ügyfélközpontúsággal és egy idegen nyelv ismeretével megfűszerezve. Még ha nincs is szakmai tapasztalatunk, akkor is, ezek birtokában könnyen megállhatjuk a helyünket.

Legalább az angolt jól kell tudjuk beszélni, de jellemzően elvárás mellé még egy idegen nyelv, mely főleg a német szokott lenni vagy az, ahonnan a legtöbb vendég szokott érkezni az adott szállodába.

Mi van akkor, ha nem jön össze az új állás?

Nem kell kétségbe esnünk akkor sem, ha elsőre nem jön össze. Ilyenkor érdemes olyan munkák után nézni, melyeknél kelleni fog a jó kommunikáció, az ügyfélközpontúság és az idegen nyelv aktív használata is.

Például akár idegen nyelvű telefonos ügyfélszolgálatosként is kipróbálhatjuk magunkat. Ez később az önéletrajzunkban is releváns munkatapasztalat lesz, ha ismét szállodai recepciósként akarunk majd elhelyezkedni.

Címkék: nyelvtudás, budapestallas, recepció, állás, ügyfélszolgálat, vendéglátás, szálloda, munka, reklám