Ebből következik, hogy naponta akár 5-6 játékot is lehet velük játszani, viszont csak rövid ideig. Ha van a tarsolyodban egy doboz gyurma, akkor mindig lesz egy jolly jokered, ami nemcsak fejlesztő hatású, hanem élvezetes program is.

Színes vagy natúr?

A gyerekek fantáziája kisiskolás korig szárnyaló üzemmódban működik. A yourhobby gyurmáinak szekciójában színes és natúr változatot is találsz, amiket bármikor bevethetsz, hogy lefoglald a gyerkőcöt.

A színes fajtából látványos és élethű modelleket készíthettek. Sajnos azonban az a hátránya, hogy ha két vagy több szín összekeveredik, akkor azokat már nem lehet szétválasztani. Szerencsére nem szükségszerű, hogy színes gyurmával dolgozzatok, mert a natúr is megfelel a kicsik igényeinek. A képzeletük pótolják a színeket, a gyurma lényege úgyis a formázás. 

A kígyótól a bonyolultabb formákig

Másfél éves kortól el lehet kezdeni a gyurmával való ismerkedést. Először az anyag textúrája lesz érdekes az apróság számára, majd a formázhatóság. Mutasd meg neki, hogy a két tenyere között hogyan tud gombócot gyúrni, majd lapítsátok ki őket. Sodorjatok gyurma kígyókat, tekerjétek különböző alakzatba őket. 

Már ezek az egyszerű mozdulatok is fejlesztik a finommotorikát, ami az ujjacskák apró mozdulatainak az ügyességére vannak hatással. Azt tudjuk, hogy a finommotorika majd az írás megtanulásában játszik szerepet, de a ruhák begombolása vagy a gyöngyfűzés sikeressége is ezen múlik. 

Területek, amiket fejleszt a gyurmázás

A színes verziókkal gyakorolhatjátok a színeket, illetve bármelyik típussal a formákat. A gyurma azért is nagyszerű anyag, mert nemcsak síkban, hanem térben szemlélteti az alkotásokat. Kezdetben segítheted egyszerűbb iránymutatásokkal, hogy építsen hóembert, de néhány alkalom után a saját képzeletére is hagyatkozhatsz. A lényeg, hogy ilyenkor ne javítsd ki, hagyd, hogy úgy alkosson meg tárgyakat, élőlényeket, ahogy azok a fantáziájában élnek. Hidd el, tudja, hogy a macskának négy lába van, semmi baj, ha ő mégis valamiért három lábat akar készíteni. 

A gyurma gyömöszkölése erősíti a kezecskéket, fejleszti az izomzatot. Ezt a mozdulatot háziasszonyok kelt tészták dagasztásánál is használják, de fontos a megfelelő izomzat a ceruza fogásához is. 

Ahogy együtt elkezdtek gyurmázni, a gyermek megfigyeli, hogy te hogyan és miket készítesz, majd leutánozza azt. Legközelebb emlékezetből fogja megpróbálni az előző alkotásokat. Ez a folyamat azt mutatja, hogy fejlődik a megfigyelőképessége, a memóriája és a koncentrációja. 

Rendelj a yourhobby webáruházból néhány csomag gyurmát, színeset és natúrt vegyesen, így a vészhelyzetekben mindig lesz valami, amivel le tudod kötni csemetédet.

Címkék: gyurma, yourhobby, ceruza, kreatív, színes, online, gyermek, webshop, reklám