Természetes készítményekkel a baba védelme érdekében

A kicsik védelme már az anyaméhben elkezdődik, ebből kiindulva tisztában kell lennünk azzal, hogy bizonyos kozmetikai összetevők a bőrünkről felszívódva a magzat szervezetébe is bejuthatnak. Némelyik alapanyag, alkotóelem különösen előnytelen a fejlődő élet számára. Nem csupán a várandósság idején, hanem a szülést követő időszakban, a szoptatáskor is körültekintően kell megválasztanunk kozmetikumainkat. A BIOLA Webshop parfüm kategóriájából biztonságos, növényi illóolajok illatkomponenseiből készült parfümök is  beszerezhetők. 

Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a baba védelme és önmagunk ápolása között. Ehhez nyújtanak tökéletes opciót a natúr és a biokozmetikai termékek, melyek természetes növényi alkotóelemekből készülnek, mentesen a szintetikus összetevőktől, és allergiát, irritációt kiváltó alapanyagoktól. 

Ezt a fajta szemléletváltást érdemes megtartani a későbbi időkben, a szoptatás után is, hiszen a saját szerveztünk védelme is létfontosságú. Ugyanakkor gyermekeinknek is átadhatjuk a gyógynövények szeretetét, és megismertethetjük velük a natúr kozmetikumok minden előnyét. 

Mely összetevőket kerüljük várandósság idején? 

A körömlakkok, parfümök leggyakoribb összetevői a ftalátok, a formaldehid, a toluol, melyeknek magzatkárosító hatásai lehetnek. Sokkal biztonságosabb a hagyományos termékek helyett természetes illóolajokkal készülő virágesszenciákat alkalmazni. 

Kerülendők továbbá a butil-hidroxi-toluol (BHT), valamint a butil-hidroxi-anisol (BHA) kémiai antioxidánsok, melyek a kozmetikumok mellett számos élelmiszerben is fellelhetők. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük a termékek összetevőit! Célszerű parabén és szintetikus illatanyag-mentes termékeket használni!

A legtöbb vegyi szemléletű kozmetikumban előfordulnak PEG-ek, vagyis polietilén-glikolok. Ráadásul a gyártástechnológia során szennyeződés is történhet, 1,4 dioxánnal, amely károsíthatja az ideg- és hormonrendszert, illetve fejlődési rendellenességeket is okozhat a magzatnál. 

Dönthetünk úgy, hogy mellőzzük a kockázatosabb összetevőket, és természetes készítményeket és illatszereket választunk. 

Natúr kölni, virágesszencia a hagyományos parfümök helyett

Természetesen vonzó illatot kölcsönző natúr kölni a BIOLA - Naturissimo - Provance-i levendulás EDT, mely levendula, mimóza és vanília aromákat tartalmaz. Érdemes a csuklónkra és a nyakra permetezni. 

A BIOLA - Bio jázmin virágesszencia EDP javasolt abban az esetben, ha az üde, friss virágos illatú kompozíciót preferáljuk. Nőies, fiatalos illat, mely tartós, és nem tartalmaz alkoholt. Közkedvelt romantikus EDP-je a Cégünknek  a Bio Damaszkuszi rózsás, vonzóan nőies illatú alkoholmentes  parfüm! 

Napjaink bőséges natúr kozmetikum választékának köszönhetően választhatunk biztonságosabb, természetes megoldásokat, amelyekkel magzatunk biztonságáról is gondoskodhatunk.

Címkék: illóolaj, biola, natúr, kozmetikum, terhes, várandós, parfüm, kismama, webshop, online, reklám