A patcai Katica Tanya életét is felforgatta a koronavírus okozta helyzet, hiszen nem fogadhattak látogatókat. A vészhelyzet lecsengésével újranyitott az élményközpont, természetesen a kívánt biztonsági óvintézkedésekkel, folyamatos fertőtlenítéssel és nemrég bevezetett saját fizetési eszközükkel, a Pöttyös Katica Klubkártyával, amely lehetőséget teremt az érintésmentes fizetésre. Az R67-es út átadásával pedig még gyorsabban és kényelmesebben közelíthető meg Patca a Balatonról. 

A vendégek számára több ponton kézfertőtlenítők vannak kihelyezve. Az elektromos gokartpályán használt sisakokat az erre a célra kialakított speciális ózonkamrában fertőtlenítik. Továbbá a szabályozásnak megfelelően az étterem és terasz asztalait úgy rendezték el, hogy a kötelező 1,5 méteres távolság tartható legyen. 

A legfontosabb változás az érintésmentes fizetés bevezetése volt, amit nem csak a belépőjegyek megvásárlásánál, de az étteremben, és a különdíjas attrakcióknál is használhatnak a látogatók. Ez a Pöttyös Katica Klubkártya, amely egyenleggel feltölthető, így nem kell készpénzt, bankkártyát maguknál tartani a vendégeknek látogatásuk során. További előnye, hogy számos kedvezménnyel jár, hiszen minden költés után Katica Pöttyöt gyűjthetnek a vásárlók, ezek beválthatók a különdíjas szolgáltatásaikra.

A vendégek számára kidolgoztak egy egyszerűen követhető szabályzatot, amely a felnőtt és gyermek vendégekre egyaránt érvényesek. Beltéri tartózkodáshoz, mosdóhasználathoz javasolt a maszkviselés, a 1,5 méteres távolságot viszont kül-és beltéren egyaránt tartaniuk kell egymástól. Ez a 13 hektárnyi területen nem is jelent akkora kihívást a vendégek számára.

A fejlesztések idén sem maradhattak el: a 4 pályás „Baltahajító”, a „Lökd a kecskét” és a hamarosan átadásra kerülő „Célbalövő” az apukák szórakozását hivatott még teljesebbé tenni.

“Az iskola végeztével sokan indultak útnak egy kis pihenésre, de a változékony időjárás bizony keresztbe húzhatja a család számításait, nyaralási terveit. Éppen ezért örülünk, hogy elkészült az R67-es út, ami megkönnyíti a Balatonról érkezők életét, így rövid utazást követően akár esős időben is kikapcsolódhatnak nálunk a gyerekekkel. Kánikula idején természetesen a vízipark is nagy népszerűségnek örvendő attrakció látogatóink körében” - mondta Handó János, a Katica Tanya alapító-tulajdonosa

Címkék: újranyit, élményközpont, kontaktmentes, óvintézkedés, Patca, Katica Tanya, biztonság, reklám, időjárás