Autóvezetés közben a legnagyobb veszélyt két tényező okozza. Először is a reakcióidő, másodszor pedig a látás. A kettő összefügg, hiszen a reakciót a látás aktiválja, így elmondhatjuk, hogy elengedhetetlen, hogy megfelelően lássunk autóvezetés közben.

Egy gépkocsi másodpercenként több métert tesz meg, autópályán 120 km/h sebességgel haladva több, mint 30 métert, városban körülbelül 10 métert. Amikor elkezdünk reagálni (reakcióidő átlagosan 1 másodperc), akkor ezt a távolságot tesszük meg addig, amíg a fékre lépünk, vagy kormánymozdulatot hajtunk végre. Ehhez azonban megfelelően kell lássunk. Sajnos a többi közlekedőben nem bízhatunk meg 100%-ban, ezért előfordulhat, hogy egy balesetet nem is mi okozunk, hanem a körülmények áldozatai leszünk…

Autóvezetés közben több tényező hátráltat minket: vakító fények, nedves vagy csúszós út, takarásból kilépő gyalogos. Ezekre mind-mind figyelni kell, és néha csak egy egészen pici információ áll rendelkezésünkre.
Kifejezetten az autóvezetők részére fejlesztették ki az Eyedrive szemüveglencséket, amelyek egyszerre több segítséget adnak az autóvezetőknek. Tiszta, éles látást biztosítanak, csökkentik a fényszórók vakítását, csökkentik a szembe tűző napfényt, csökkentik a csillogásokat.

Sok szeretettel várjuk üzletünkben, beszéljük át, hogy Önnek melyik Eyedrive szemüveglencsére van szüksége!

Címkék: autóvezetés, optika, szemüveg, reklám