Ezenkívül a nemzetközi szinten jegyzett, több díjjal elismert tánckoreográfus fenomén, Hans van Manen alkotta modern darabot láthatják november 24-én. Felhívjuk a figyelmet, hogy az eredeti helyszín helyett Kaposváron a Németh Antal Kulturális Központban, a régi Latinka-házban várjuk a közönséget.

Seregi László Spartacus című balettjének 1968-as bemutatójával egy csapásra beírta magát a legnagyobbak közé. Az idén 50 éves darab is látható lesz Kaposváron. A repertoárban továbbá szerepel a Hattyúk tava, A kalóz legjava, és a Don Quijote is. A műveket egy-egy nagyszabású pas de deux-be, illetve pas de trois-ba sűrítve láthatja a táncművészet iránt érdeklődő közönség.

A 19:00 órakor kezdődő előadáson Hans van Manen három modern műve – a Trois Gnossiennes érzékeny pas de deux-je, az ellenállhatatlanul szellemes Black Cake és a tüzes energiát árasztó 5 tangó hatalmas virtuozitással, bravúros elemekkel és szóló variációkkal mutatja meg a résztvevők táncbéli tudását.

null

Egy különleges hangversenynek lehetnek részesei az adventi időszakban a Szivárvány bérlet következő koncertjén. December 20-án világhírű karácsonyi dallamokkal, a legismertebb és legcsodálatosabb ünnepi énekekkel készíthetik lelküket az év legszebb ünnepére. A „Csodáknak csodája” című hangversenyen az In Medias Brass és a Baptista Központ Énekkar előadásában csendül fel a közismert Aranyszárnyú angyal című francia karácsonyi ének, Händel-től az Örvendj, világ csodálatos ünnepi hangvételű mű, az A kis Jézus megszületett népszerű magyar karácsonyi ének, továbbá egy angol szerzemény, a „Soha nem volt még” című dal és a latin középkori himnusz, az Adeste fideles.

A Filharmónia és az Operaház következő közös produkciója a legendás operák közül Puccini Bohémélet című darabja, az operairodalom egyik legszebb románca elevenedik meg február 11-én a színpadon. Végül, április 24-én, Puccini Itáliája zárja az évadot.

Jegyvásárlás a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5-7. Nyitva tartás: H-P 11:00- 19:00) valamint a Tourinform Irodában (Kaposvár, Fő u. 8., Nyitva tartás: H-P 09:00-17:00, szombaton 09:00-14:00), a Ticket Express jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon.
További információ: www.filharmonia.hu

null

Címkék: balett, filharmónia, reklám, kaposvár