Csizma, kabát húszezer forint alatt? Pulóver tízezer forint alatt? A legszebb darabokat ilyenkor utánunk dobják a kereskedők. Érdemes ‘betárazni’ a következő szezonra, amikor előrelátásunknak hála csak előkapjuk a jól megérdemelt téli darabokat a szekrényből.

A kabát nem a legegyszerűbb beszerzés, mivel nem egy pár ezer forintos darab, így a megvételét alaposan meg szoktuk gondolni. Viszont nagyon szükséges, gyakorlatilag elengedhetetlen a hideg hónapok átvészeléséhez.

Méghozzá nem csak egy, hanem több is: egy vízálló, viharálló kabát mindenképpen kell a legkeményebb mínuszokhoz. Egy elegánsabb városi kabát, amely azért melegen tart, és amelyben megőrizhetjük a nőiességünket ónos-, havas- és jégesőben is. Sídzsekire is szükségünk lehet, ami teljesen más paraméterekkel bír, nem melegít annyira - viszont nem fülledünk bele, ha sportolunk a hidegben.

Januártól kezdődik az a gyönyörű időszak, amikor akár kettőt is vehetünk egy áráért. Kár kihagyni ezt a lehetőséget, csak arra érdemes ügyelni, hogy szezonokat ‘átvészelő’ változatot vegyünk, ne olyat, ami 2019-ben már divatjamúltnak minősülhet. A fő kérdés a választáskor: megy vagy marad?

Lássuk, milyen ajánlatokkal találkozhattunk ebben a szezonban, miből válogathatunk a női kabát akciók révén?

Megy - A ragyogó ezüst

A 2018 őszi-téli szezon csúcs trendje az ezüst. Klasszikus tűzött kabáttal fuzionálva igazi sci-fi látványt nyújt.

Valószínűleg nem éli meg a jövő tavaszt, mivel eléggé szélsőséges stílusvonal. Ám kétségkívül látványos.

Megy - Népviselet

Az etno újra és újra bekerül a divat körforgásába. Már pár éve úgy tobzódunk a hímzésekben, hogy egy falusi népdalkör megirigyelhetné. Perui, indiai, törökös vagy éppen magyar motívumok - a tervezők imádják keverni a mintákat. Éppúgy, mint a tetoválás minták, reneszánszukat élik most ezek az elemek a divatban.

Érdemes minimalizálni a népiességet, és inkább letisztultságra törekedni, hogy még öt év múlva is előkaphassuk a kabátunkat.

Megy - Tollas kabát

Igazi tollasbál uralkodott a kifutókon - egész pontosan tavaly év elején, mikor bemutatták az őszi-téli divatot - , teljesen elleptek mindent a tollak.

Jóból is megárt a sok, gyönyörű, egzotikus és nőies ez a divatvonal, ám valószínűleg idén kifutja magát. Ha érdekességre vágyunk, egy különleges színű műszőrme kabáttal például jobban ki tudjuk majd fejezni magunkat. Műszőrmét találunk a szivárvány minden színében a kínálatban.

Marad - Sportosság

Az egyik legdivatosabb megjelenés szezonokat átívelően az ‘edzőterembe megyek’ stílus. Az egyszerű sportosság, az athleisure, illetve a ‘sportkosztüm’ stílus az, amit megtarthatunk az idei szezonból. Most éppen a nyolcvanas évek sídzsekijeinek stílusa lopódzott be a divatba.

Emellett ne feledkezzünk meg a klasszikus vonalvezetésű szövetkabátokról, a nőies, övvel ellátott ballonokról, amelyek univerzálisan hordhatók. Ezekből sosem árt beszerezni plusz egy példányt!

Címkék: kabát, divat, , reklám