Egyáltalán igaz-e a felvetés? Igen. Ezt az eladások is mutatják. De mi állhat amögött, hogy sokkal többen teszik le a voksukat a PlayStation 4 mellett? Egyszerű a válasz. Sokkal több és érdekesebb PS4 exkluzív játék jelenik meg a PS4 konzolokra, mint a konkurens konzolokra.

Igen, lehet ezzel vitázni, de lássuk be, sok Xbox tulaj csak a nyálát csorgatja az olyan játékok után, mint a hamarosan megjelenő Gran Turismo Sport, vagy a nemrégiben napvilágot látott Horizon Zero Dawn, vagy a tavalyi Uncharted 4 és akkor még nagyon sokat nem is említettünk. Valahogy mégis olyan erőt sikerül kihozniuk a PS4-ből és főleg a PS4 PRO-ból ezeknek az exkluzív címeknek, hogy sokan csak legyintenek, amikor a PC-t Istenítik a gamerek, mert szerintük a konzolok túl gyengék.

Nem csak a számítási kapacitáson múlik minden, hanem hogy a programozók jól kitudják-e aknázni a konzolokban rejlő potenciált. És az exkluzív játékok erről híresek, főleg PS4 esetén, hogy olyan grafikai látványt alkotnak, amit szinte el sem lehet képzelni az adott hardverrel. De azt is érdemes figyelembe venni, hogy jelenleg még mindig a legerősebb konzol a PS4 PRO és a normál PS4-ek is erősebbek, mint az XBOX One jelen variációi, hiszen a legdurvább játékot is nagyobb felbontásban képesek futtatni, mint a konkurens. Persze most 2017. végén kicsit fordulni látszik a kocka, hiszen a Microsoft is meglépi az erősebb generációk közötti váltást, mely szerintük annyira durva lesz, hogy csak vízhűtés jöhetett szóba.

Mindenesetre nemsokára kiderül, hogy mire is elég az a számítási kapacitás, amit létrehoztak, a PS4 ettől függetlenül továbbra is vezetni látszik behozhatatlanul. Hiába a jó vas a konkurencia új masinájában, ha nincs rá elég játék, ami megtudná hajtani, valamint ha nincsenek rá olyan jó exkluzív címek, mint amiket már PS4-en megszokhattunk. Nem kell már sokat várni és lehullik a lepel, mérlegre kerül a két csúcstartó konzol, hogy megmérettessenek és akkor a youtube is tele lesz összehasonlító tesztvideókkal, hogy kiderüljön érdemes-e One X-be fektetni, vagy sem.

Címkék: playstation, videójáték, játékkonzol, reklám