A síelés rendkívül egészséges, és top formába hozza az immunrendszert, ha a hideg hónapokban nem szorulunk be a szobába, hanem szabad levegőn mozgunk. Hangulatjavítónak pedig elsőrangú. Magyarországon is szuper sí és snowboard lehetőségek léteznek, de egy határt átugorva Ausztriában éppúgy remek síterepek vannak, mint Erdélyben.

A korcsolyázáshoz pedig igen sok városban hozzáférünk idehaza profi pályákon, de szinte mindenhol létrehoznak egy kis ‘korizható’ felületet (lehetőleg a hivatalosan kijelölt jégpályákra menjünk rá, minden befagyott vízfelületre ne).

Milyen ruházatra szavazzunk a téli sportoknál?

Ma már nem tabu, hogy a plus size méretűeknek is terveznek sportruházatot, példa erre a Nike, amelyik még reklámjaiban is a gömbölyű lányokat jeleníti meg. A sífelszerelésnél a teltek esetében az ismérvek ugyanazok, mint a normál alkatúaknál. A síruháknál nem kell a legdrágábbat, legmárkásabbat megvennünk, de arra ügyeljünk, hogy vízálló legyen minden darab, ami a külső réteghez tartozik. A kesztyűnk éppúgy bírja a hóval érintkezést, mint a sapka, a dzseki.

Emellett belülről légáteresztő legyen a ruházatunk, amiről a speciális anyag és a rések gondoskodnak.

Amellett, hogy a síruhánk funkcionális, lehet mutatós is! Ehhez nem kell törekednünk arra, hogy nagyon testhezálló, szűk legyen a ruhánk, mert akkor nem biztos, hogy kényelmes lesz benne mozognunk. A lényeg a természetesség és a jó hangulat.

Élénk színek a havas lejtőkön is

Nagyon divatosak - a nyolvanas évek után újra - az élénken színes darabok, ezek már ‘bebiztosítják’ a nőies külsőt. Sok csajos motívum utat tört magának a sípályákon, találunk például szőrmés kiegészítőket; a lányoknak gyártott fantáziadús snowbboard bukósisakokról, deszkákról nem is beszélve.

A színpompás öltözék azért is hasznos a hóban, mert így a pályán sikló többi sportolónak is feltűnünk, jobban elkerülhetőek az ütközések. Baleset, elveszés esetén is védettek vagyunk attól, hogy belevesszünk a havas háttérbe. Ne szavazzunk a hófehér trendre!

Sportmelltartó mindenekelőtt

Érdemes még szót ejteni az aláöltözetről, ami komfortérzet szempontjából rendkívül fontos. Bármilyen meglepő, nem barátunk a pamut a téli sportoknál, mert felszívja a nedvességet, de meg is tartja. Ha lehűl a ránk izzadt póló, trikó, azzal a megfázás előszobájába kopogtatunk be. A műanyag nedvesség áteresztő aláöltözetek - akár egy futópóló - sokkal praktikusabbak.

A plus size alkatúaknak, ha az átlagosan erősebb kebellel vannak megáldva, mint minden sportnál, itt is gondoskodniuk kell a megfelelően tartó sportmelltartóról. A kedvenc csipkés csodánk nem fog segíteni, mert az átlagosnál nagyobbakat lélegzünk intenzív mozgás közben, és nagyobb az elmozdulás is.

A megfelelően tehermentesítő és kellő tartást biztosító példányt a sportmelltartók között fogjuk megtalálni. Így már eszünkbe se fog jutni a melltartókérdés egész nap, amíg siklunk a havon.

Egészítsük ki a szettünket egy napvédő ajakápolóval, no és ne felejtsünk el betérni a hüttébe.

Címkék: telt, síelés, felszerelés, , ruha, reklám