A Cinema City ötödik alkalommal rendezi meg minden fővárosi és vidéki mozijában négynapos eseménysorozatát, a Cinema City FilmÜnnepet. A Szerencsejáték Zrt.-vel partnerségben szervezett rendezvényen október 6. és 9. között a nézők 750 és 950 forintért vásárolhatnak jegyet több mint 40 különféle filmre, melyek közül hármat premier előtt, négyet premieren mutat be a mozihálózat.

A Wellhello #sohavégetnemérős című filmjének exkluzív epizódjait valamint Szabó Simon fesztivál-díjas Ebéd előtt című rövidfilmjét is jóval a hivatalos bemutató előtt láthatják az érdeklődők az alkotók jelenlétével szervezett közönségtalálkozó keretében. A filmezés élményét tematikus filmklubok és a FilmÜnnep TV élő online közvetítése is színesítik.

Ebben az évben három produkció debütál premier előtt a 19 programban részt vevő fővárosi és vidéki mozi valamelyikében, így a két francia produkció, az Aladin legújabb kalandjai és a Belle és Sébastien – A kaland folytatódik, valamint a Lángelmék akcióvígjátékra válhatóak kedvezményes jegyek.

Négy mozis alkotást a FilmÜnnep hetén mutatnak be a mozikban: családi program lehet a Kubo és a varázshúrok animációs film és Pizsamaparti című svéd gyerekfilm. A thriller kedvelőinek szól a nagysikerű könyvadaptáció a Lány a vonaton, a felnőtt humort szeretők a Virsliparti című filmen szórakozhatnak majd.

null

A Wellhello zenekar: Fluor Tomi és Diaz, #sohavégetnemérős című epizódfilmjének exkluzív részleteit közönségtalálkozó keretében először nézhetik meg a hivatalos bemutató előtt a rajongók. Szabó Simon Ebéd előtt című rövidfilmje, mely a napokban a 22-dik Nemzetközi Rövid Film Fesztiválon dráma kategóriában kapott külön díjat, illetve a FIPRESCI Nemzetközi Filmkritikusok Díját nyerte el szintén közönségtalálkozó keretében lesz Magyarországon először megtekinthető. Réz András a Lány a vonaton című film kapcsán tart majd filmklubot.

Élő közvetítés, nyereményjáték, programok a filmunnep.hu weboldalon
A Cinema City filmunnep.hu weboldalán minden program elérhető. Emellett a FilmÜnnep TV keretében több mint 50 beszélgetést és ugyanennyi filmelőzetest nézhetnek meg online és mobilról a mozirajongók. A műsorvezetők olyan magyar filmek alkotóival beszélgetnek, mint az Ernelláék Farkaséknál, a Martfűi rém vagy a jövő év elején mozikba kerülő a Kincsem és Vándorszínészek című filmek.

Három nagy filmes univerzum is a témák között szerepel a FilmÜnnep TV-ben, így a Zsivány Egyes, a Legendás állatok és megfigyelésük valamint a Dr. Strange kapcsán látható majd beszélgetés A Star Wars és Marvel univerzumokról, valamint J. K. Rowling karaktervilágáról. A filmes szakemberek és színeszek mellett számos híresség is beszél majd mozis élményeiről.

A Cinema City FilmÜnnep előadásaira jegyvásárlás a pénztárakban, a www.cinemacity.hu oldalon vagy Simple applikáción keresztül lehetséges. Jegyfoglalásra nincs lehetőség.

Címkék: filmünnep, cinema city, 2016, reklám